Moomin Arabia öppnar i samarbete med Moomin Characters sin allra första egna globala brand store. Butiken kommer att erbjuda ett unikt sortiment, från de älskade porslinskollektionerna till olika Mumin-accessoarer, kläder och böcker. Den nya butiken, som öppnar den 22 februari, är tveklöst en dröm för alla muminälskare och muggsamlare. Dessutom kommer flera globala brand stores att öppna under våren.
Alla är välkomna till Mooments of Magic
Den 22 februari öppnar Moomin Arabia sin allra första globala Brand Store. Butiken öppnar i Mall of Scandinavia i Stockholm men den stora nyheten är att det kommer att bli fler: under våren 2024 öppnar butiker även i Oslo och Göteborg. Dessutom kommer butiker att öppnas i Tokyo i Japan under våren.
Moomin Arabia-butiken kommer att ha ett unikt sortiment. Det betyder att utöver den älskade och bland samlare hett eftertraktade porslinskollektionen och Moomin Arabias nya hemtextilkollektion, kommer det också att finnas andra fina Muminprodukter såsom accessoarer, böcker, kläder och souvenirer att välja mellan. Den nya butiken blir tveklöst en dröm för alla muminälskare och muggsamlare.

Samarbetet mellan Arabia och Tove Jansson – mumintrollens skapare – inleddes redan på 1950-talet. Tove Jansson designade de första dekorationerna av Moomin Arabia-serviserna, medan hennes mamma, Signe ”Ham” Hammarsten Jansson, designade porslinsfigurerna.

Samlande och gåvor i fokus
Moomin Arabias brand store kommer att ha ett urval av porslin och textilier som kommer att uppfylla önskemålen hos såväl de inbitna Muminmuggälskarna som hos den som letar den perfekta presenten. Som komplement till porslinsprodukterna, såsom samlarmuggar, innehåller butikens sortiment ett brett urval av de nya Mumin-hemtextilierna. Bland det populära Mumin-porslinet finns också plats för den helt nya glaskollektionen, tillverkad i anrika Iittala glasbruk i Finland.

Toner av (Moo)mint och lekfullhet skapar magi i butiken
Lekfullhet är ett av nyckelorden som förknippas med muminberättelserna. Detta element är också mycket närvarande i butiken och i den lekfulla användningen av Muminfigurerna. Färgskalan är härligt uppfriskande tack vare att butiksdesignen följer Moomin Arabias signaturfärg, som är mint, eller ’moomint’, för att vara exakt. Samma visuella identitet återfinns också på prislappar, papperspåsar och i andra butikselement.

– Moomin Arabias varumärkeskoncept ’Mooments of Magic’ handlar om de små ögonblick som vi uppmuntrar alla att stjäla åt sig själva i den hektiska vardagen, förklarar Mirka Paasikangas, Global PR Manager för Moomin Arabia.

Butiken är designad för att omfamna och skapa spänning kring Muminfamiljens värld. Atmosfären och butiksdesignen har utvecklats i nära samarbete mellan en förstklassig designbyrå och Juha Vesamäki, och Retail Marketing Manager i Moomin Arabias interna designteam.

– Vi är otroligt glada över att öppna vår första brand store någonsin i Sverige, och det har varit en fantastisk insats från hela teamet med att ta fram butikskonceptet tillsammans med Moomin Characters. Mall of Scandinavia, som är det största köpcentret i Sverige, ger oss den perfekta miljön för att presentera vårt breda sortiment för alla de olika typer av konsumenter som besöker köpcentret. Och det som gör det ännu mer spännande är att fler butiker snart kommer att ansluta sig till vår varumärkesfamilj, säger Katarina Elvinsson, Retail Development Manager på Fiskars Group, som Moomin Arabia är en del av.

Moomin Arabias butik i Mall of Scandinavia kommer att lanseras den 22 februari och dörrarna slås upp kl. 10. Under öppningsfesten kommer ett antal Muminmaskotar att besöka butiken och det kommer att finnas flera fina öppningserbjudanden.

Mer info finns på Mall of Scandinavias webbplats.

Moomin Arabia Brand Store, Mall of Scandinavia, våning 0
Öppettider: 10:00-21:00

För högupplösta bilder se Grand Relations – Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Moomin Arabia
Den första muminservisen producerades av Arabia på 1950-talet och den nuvarande muminkeramiken introducerades 1990, när designern Tove Slotte började förvandla mumin från berättelser till keramiska föremål, med inspiration från Tove Janssons originalillustrationer. Tre till fem olika nya muggar släpps ut på marknaden årligen, inklusive föremål i begränsad upplaga för sommar- och julsäsonger. Muminmuggar är extremt populära samlarföremål, Tove Slotte formulerade muminernas betydelse fint när hon sa: ”Jag tycker att alla borde njuta av en liten dos av Muminfilosofi varje dag”.

Moomin Arabia är ett varumärke registrerat av Fiskars Group

För mer information, besök moominarabia.com