Under våren 2024 öppnar det nya hotellkonceptet Landet sina första stugor. Hotellkonceptets namn är högst passande då det erbjuder en klimatsmart, naturnära och väldesignad tillflyktsort i skärgården utanför Trosa, en knapp timme från Stockholm. Landets miljövänliga stugor är designade av den hyllade svenska arkitekten Andreas Martin-Löf och låter gästerna koppla av och fördjupa sig i de vackra omgivningarna.

Landet gör det enkelt att fly stadslivet och uppleva den naturliga skönheten och lugna atmosfären i den svenska skärgården – något som vanligtvis bara är förunnat de som bor där. Nu kan fler på ett lättillgängligt sätt njuta av den svenska skärgårdens charm – utan att göra avkall på komfort eller design.

– Vår vision är att erbjuda ett bekvämt hem på landet, där gästerna kommer att välkomnas som vänner. Vi vill dela med oss av den autentiska upplevelsen av den svenska livsstilen ute i naturen, men med alla bekvämligheter och med enkel men elegant skandinavisk design, säger Umberto Garabello, som är en av Landets grundare.
Garabello berättar att hela projektet är sprunget ur hans egen kärlek till den svenska landsbygden och skärgården.

– Jag blev omedelbart förälskad första gången jag upplevde den. Jag förstod också att det är något som inte är helt enkelt för alla att uppleva eller dela. Tanken med Landet är att göra den svenska skärgården och landsbygden åtkomlig på ett modernt och hållbart sätt.

Nära en av Sveriges vackraste städer
Initialt finns fyra stugor tillgängliga, belägna i hjärtat av ett 400 hektar stort naturreservat nära Trosa, en av Sveriges vackraste småstäder. Inom kort tillkommer ytterligare sex stugor.

– Det var viktigt att verkligen hitta rätt plats. Det skulle ligga avskilt, men inte för långt bort från städer och kommunikationsnät, som kollektivtrafik och flygplatser. Vi föll direkt för den här platsen utanför Trosa. De naturliga omgivningarna, vattnet och lugnet, säger Garabello.

När platsen väl var vald var nästa steg att bygga stugorna.

– Vi tänkte direkt att det vore fantastiskt att få med Andreas Martin-Löf och lyckligtvis blev han omedelbart exalterad över projektet, och hur det går att bygga så litet men ändå så rymligt och välkomnande. Han tog fram det vackra och skandinaviska konceptet, och för att få en internationell touch på interiören valde vi den Londonbaserade designern Tobias Vernon från 8 Holland Street, som är välkänd i England och ute i Europa.
Tobias har inte arbetat i Sverige tidigare, säger Garabello och tillägger att Tobias och Andreas fann varandra i samarbetet och att interiör och själva byggnaden därför kompletterar varandra på ett utsökt sätt.

Ett med naturen
De miljövänliga stugorna som Andreas Martin-Löf ritat står på enkla plintgrunder, vilket ger känslan av att de svävar ovanför marken. Umberto Garabello förklarar att det också innebär att man kunnat lämna den naturliga omgivningen orörd.

– Vi ville visa maximal respekt för omgivningen för att i framtiden – om vi vill eller behöver – enkelt kunna lämna platsen som den var.

Stugorna är nästan 40 kvm stora, med fönster från golv till tak, och gästerna kommer att känna sig som ett med naturen.

– Landet-stugorna är små till ytan men projektet har en stor ambition. Planlösningarna gör det möjligt för flera personer att komma ut i naturen tillsammans, på ett nytt sätt. De stora fullhöga glaspartierna med uteplatser på bägge sidor om vardagsrummet gör att stugorna känns luftiga och naturen känns nära, säger Andreas Martin-Löf och fortsätter:

– Jag sökte en klarhet och en ’no-nonsense’-attityd när jag jobbade fram detta projekt. En välkomnande, självklar, mysig och väl gestaltad övernattningsupplevelse har varit min röda tråd genom skissandet. Jag hoppas att huset ska stödja och förhöja själva naturupplevelsen. Den bruna blanka betsen tillsammans med eldstaden och Tobias Vernons fina inredning ger en väldigt ombonad känsla som känns här och nu.

Alla bekvämligheter på plats
Varje stuga är fullt utrustad för en avkopplande semester med både högteknologiska bekvämligheter och välkomnande atmosfär. Det mysiga vardagsrummet har en öppen spis, matplats och ett välutrustat kök med frukostingredienser och utrustning för att laga alla måltider. Sovrummet har lyxiga sängkläder för vilsam sömn, medan badrummet har uppvärmt golv, en regndusch och vidsträckt utsikt.

Utomhus finns fotogeniska terrasser och trädäck runt stugorna för att följa solen och koppla av med ett glas vin på kvällen. Det finns även tillgång till bastu och en gemensam eldstad – perfekt för en kväll under en stjärnklar natthimmel. För att ytterligare bidra till avkoppling kommer Landet även att erbjuda massage och yoga- och meditationsklasser.

Grundtanken är att alla gäster ska känna sig så avkopplade, uppladdade eller inspirerade som möjligt under och efter ett besök på Landet. Oavsett om det handlar om att bara vila upp sig, arbeta ostört på ett projekt eller att ta del av de många aktiviteter som erbjuds på det expansiva naturreservatet – exempelvis finns vandringsleder och badplatser i överflöd för alla som vill utforska naturen.

Gästerna kommer dessutom kunna laga mat med färska, lokala ingredienser från Landets matleveranslådor. I den närbelägna staden Trosa finns en mängd kaféer, restauranger, gårdsbutiker och marknader där man kan prova traditionella svenska rätter. Landet erbjuder den perfekta miljön för att fördjupa dig i naturen utan att göra avkall på hemmets bekvämligheter.

Umberto Garabello har stora ambitioner för det nya konceptet.

– Det här är bara början för Landet, vi har många planer på hur vi vill utveckla konceptet och låta så många som möjligt få uppleva det bästa av den svenska skärgården och landsbygden.

För högupplösta bilder vänligen besök Grand Relations Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Landet

Landet är ett nytt hotellkoncept som ligger strax utanför Stockholm och erbjuder en samling genomtänkt designade, hållbara stugor inbäddade i naturen. Landet erbjuder en miljövänlig flykt från stadslivet med fokus på gästkomfort, kvalitetsdesign och bevarande av det naturliga landskapet. Stugorna är designade av den skandinaviske arkitekten Andreas Martin-Löf och inredda av designern Tobias Vernon. Landet gör den vackra och lugna svenska skärgården och landsbygden lättillgänglig och ligger mindre än en timme från Stockholm och kan nås med allmänna
kommunikationer.

Läs mer på landetstay.com

Andreas Martin-Löf
Andreas Martin-Löf Arkitekter är en dynamisk och kreativ byrå som är ledande inom sitt område med en tro på arkitekturens kraft som en motor för framsteg för människor och samhälle. AML grundades 2008 av Andreas Martin-Löf och är baserat i Stockholm med ett team på 30 personer. AML har en portfölj av prisbelönta projekt som spänner över bostäder, kultur och kommersiella sektorer, privata och offentliga. Byrån drivs av nyfikenhet och ett
ifrågasättande tankesätt som utforskar spänningen mellan människa och rum, förflutet och framtid, hand och maskin, funktion och känsla. Deras arkitektur hyllas för sin intelligenta och intuitiva respons, där rationell stringens kombineras med hantverkets själ för att leverera byggnader och interiörer av övertygande kvalitet och karaktär som älskas.

Läs mer på martinlof.se