Pressmeddelande – 6 februari 2023

SVEDBERGS PRESENTERAR FÄRGSPRAKANDE
SAMARBETE MED THE NORRMANS

Under Stockholm Design Week öppnar Svedbergs ett färgsprakande och upplevelserikt pop-up-showroom inrett och gestaltat av den hyllade inredarduon The Norrmans, som också tagit fram en unik färgpalett för Svedbergs badrumsserie Intro.

Inredarduon The Norrmans utgörs av paret Anna och Lars Norrman, som gjort sig kända för sin extravaganta och sprudlande färgrika inredning där mottot ”more is more” är en ledstjärna. I dag driver de bland annat ett exklusivt B&B på en gammal bondgård i Danmark och ett boutiquehotell på Häckeberga Slott i Genarp i Skåne, där besökarna bjuds in till en färgsprakande, kulinarisk och närmast sagolikt filmisk slottsupplevelse utöver det vanliga, inrett med uppseendeväckande och vackra detaljer i varje hörn och vrå av slottet.

Samarbetet mellan Svedbergs och The Norrmans initierades efter att de förstnämndas R&D och marknadsavdelning besökte Häckeberga Slott, där de pratade med Anna och Lars Norrman som berättade om resan som lett dem till att nu driva boutiquehotell och restaurang på slott.

– Vi visste sedan tidigare, efter att ha följt The Norrmans på sociala medier, att det här skulle vara något alldeles speciellt. Att ta sig ut dit på senhösten när bilen slingrar sig fram genom bokskog och komma fram precis när dimman lättar över sjön och solen stiger var ren magi. Man tänker att bättre än så här blir det inte. Natur och lugn. Men att sedan öppna dörren och kliva rakt in en annan värld var otroligt starkt. Tänk lite Alice i underlandet. Färg och detaljer – speciella möten mellan kulör, material och finish. Ljud och ljus. Ändå en lugn och avskild, fängslande plats som gör att världen utanför bara försvinner, säger Svedbergs designchef Johan Körner.

Han berättar att det var en ögonöppnare att lyssna på hur The Norrmans resonerade kring inredning, färgsättning och projekt.
– Vi klickade, och kom så småningom in på badrumsinredning och fick höra deras tankar och behov. Där de önskar det personligt unika utvecklar vi serieproducerad inredning med designuttryck för olika tycke och smak. Vi på Svedbergs insåg att det var i möten som detta som intressanta saker kan uppstå – kontrasterna mellan Svedbergs förhållandevis lågmält tidlösa design och The Norrmans fyrverkeri av färg, material och stil.

– När vi blev tillfrågade om att inreda Svedbergs showroom kände jag direkt att det fanns så många spännande möjligheter. Svedbergs som namn och varumärke är väldigt tydligt. Jag älskar både deras produkter och vision men jag ville ge mer liv åt dem, och få det att skrika lite mer runt produkterna. Jag kände att de behövde lyftas upp på en piedestal. De förtjänar det, säger Anna Norrman.

Utställningen i Svedbergs showroom kommer att vara en upptäcktsresa mellan blomsterteman som knyter an till årstidernas skiftningar – från blåvit, kristallgnistrande vinter till prunkande grön sommar. Blommorna och växtligheten står nederländska Silk-ka för, ett designvarumärke som specialiserat sig på exklusiva artificiella växter av silkesmaterial. Runtom i hela utställningen kommer besökarna möta Svedbergs olika badrumsinredningar i oväntade miljöer.
– Svedbergs står för nordisk badrumsinredning med hållbara material och slitstark finish. I vårt showroom kompletterar The Norrmans oss med ett kurerat urval av det naturliga genom att dels addera blomsterdekor och växter samt färg för att maximera rumskänslan. Precis som på Häckeberga Slott kommer de skapa en värld som man kan stiga in i – en värld som man bara anar i skyltfönstret utanför men som sedan växer sig starkare ju längre in i lokalen man kommer, säger Johan Körner.

– Vi vill flytta runt människor och låta dem uppleva flera känslor. De ska kunna traska runt och upptäcka saker de inte förväntat sig. Vi lever i en värld där vi vill ha mycket input, därför är upplevelsen så viktig för allt idag. Folk som åker till våra hotell vill ha en upplevelse, allt från mat till märkliga ting eller annorlunda inredningar och omgivningar. I alla projekt bygger jag alltid utifrån hur jag påverkar andra, säger Anna Norrman.

Om utställningen i Svedbergs showroom med Anna Norrmans ord är ”totalt galen” så är The Norrmans andra samarbete med Svedbergs av en annan karaktär. Intro är en av Svedbergs mest uppskattade serier och när inredarna fick i uppdrag att ta fram en ny färgpalett stod en mjukare harmoni i fokus.
– Jag har valt färger som jag ofta jobbar med och som jag vet är väldigt tacksamma för mig som inredare. Det är lugna och snälla färger som passar i alla hem.

Johan Körner pekar på att Anna och Lars ser på inredning på ett annat sätt än Svedbergs, och att det var anledningen till att ett samarbete kändes så spännande.
– Vi var säkra på att deras helt unika resa och tankar kring inredning skulle kunna addera en ny dimension till våra produkter. Att då välja att jobba med färg kändes helt naturligt – ett område där Anna är experten samtidigt som vi med vår egen anläggning för lackering och tillverkning skulle kunna ta oss framåt i ett projekt relativt snabbt. Det intressanta är mötet mellan Annas nya färger och klassisk Svedbergs design, något som resulterat i produkter med mycket liv och energi.

Namnen på färgerna i paletten som Anna Norrman valt ut går helt i linje med The Norrmans sprudlande fantasifulla kreativitet: Aqua Green (or Southern Italian Lazy Beach Day Ocean Green), Rust (or Decades Of Rain Upon A Lumberjacks Forgotten Axe Red), Really Dark Green (or Late Summer Northern Scandinavian Mosquito Infested Woods Green), Metallic Green (or Eastern Canadian June Beetle Shimmering Green), Brownish Purple (or Heavy Brunello Headache), Light Terracotta (or Southern Utah Golden Hour Essential Clay),

Intro-serien, samt emaljbadkaren och tvättställen i Myre-serien, i den nya färgpaletten släpps i en limiterad upplaga under Stockholm Design Week. Utställningen i Svedbergs nya pop-up-showroom på Sveavägen 8A slår upp portarna måndag 6 februari. Se fler bilder från utställningen här!

Produktinformation Intro
Design: Svedbergs & The Norrmans
Material: Galvaniserad plåt
Dimensioner: D:35 B:45/50/55
Färg: Aqua Green, Rust, Really Dark Green, Metallic Green, Brownish Purple och Light Teracotta
Pris: På förfrågan