I decennier har Svedbergs stora och mångsidiga sortiment av högkvalitativa badkar förvandlat våra badrum till oaser av avkoppling och välbefinnande. Ett badkar är inte bara en funktionell del av badrummet – ett badkar blir ofta den självklara mittpunkten som ger badrummet en identitet och atmosfär. Oavsett om du vill skapa ett klassiskt eller ett modernt uttryck i ditt badrum, har Svedbergs det perfekta badkaret för att uppfylla din vision – alltid i en perfekt harmoni mellan design, kvalitet och funktion.

I höst lanserar Svedbergs det nya exklusiva badkaret Auren, ett generöst badkar med böljande former som ger ett lyxigt och modernt intryck. Formen gör också att Auren kan placeras överallt i badrummet; i ett hörn, mot en vägg eller helt fristående. Badkarets material uppfyller dessutom världens tuffaste miljöcertifiering CAL65 och är 100% återvinningsbart. Tack vare dess inbyggda slitstyrka står det emot vardagsslitage, fläckar och ytliga repor.

Auren är ett kompromisslöst badkar med hög designfaktor. Tunna kanter med en svag lutning inåt ger ett slimmat och modernt intryck – men erbjuder ändå en på alla sätt ergonomisk badupplevelse invändigt.

– Auren är form och funktion i perfekt samspel med en dynamisk silhuett som tar sig olika uttryck beroende på vinkel. Den diskreta lutningen från toppen till den mjuka övergången mot golv är Aurens eleganta kännetecken. Finishen är sidenmatt och en extra tunn kant omger en, för ryggen, ergonomiskt fulländad badupplevelse. Detta är ett fristående badkar i en tidlös design som med sin unika form också står för det kompromisslöst nya, säger Johan Körner, designchef på Svedbergs.

Produktinformation Auren
Bredd: 156 cm
Djup: 81 cm
Höjd: 58,5 cm
Baddjup: 45 cm
Badvattenvolym: 210 l
Material: Lucite
Färg: Vit
Pris: 25 990 SEK

I Svedbergs utbud ryms många olika typer av badkar för alla typer av badrumsmiljöer – från det lilla badrummet i lägenheten till det stora, hotelliknande hemmaspat i villan. Nedan följer några av Svedbergs befintliga favoriter:

Lule
Lule kombinerar det fristående badkarets attraktiva design med det väggstående badkarets praktiska egenskaper, badkaret har en rund och ergonomisk utformning som gör det skönt att sitta i.

Lule är tillverkad i lucite, ett material som innehåller mindre bly och kadmium än traditionell akryl, och som därför uppfyller världens tuffaste miljöcertifiering CAL65 och är 100% återvinningsbart. Tack vare dess inbyggda slitstyrka står det emot vardagsslitage, fläckar och ytliga repor. Materialet är dessutom resistent mot UV-strålning och de flesta hushållskemikalier vilket gör att badkar i lucite behåller sin vita färg över tid. Den icke porösa vackra ytan känns mjuk mot huden och förhindrar smuts från att samlas vilket förenklar rengöring och underhåll. 

Produktinformation Lule
Bredd:
 158 cm
Djup: 86 cm
Höjd: 58 cm
Baddjup: 43 cm
Badvattenvolym: 210 l
Material: Lucite
Färg: Vit
Pris: 23 090 SEK

Emalj
Ett av Svedbergs mest klassiska badkar i slitstark emalj, som finns i flera längder; 130, 140, 150, 160, 170 cm. Tack vare benens hörnplacering och halvfronten finns det möjlighet för förvaring under badkaret. Halvfronten gör det även lätt att komma åt att städa.

Emalj är ett slitstarkt material som har använts på badkar i decennier. Utöver ypperliga slitstyrka ger emalj också badkaret en vacker halvblank yta. Under emaljen på Svedbergs badkar finns en grund av formpressad stål.

Produktinformation Emalj
Bredd: 
130 / 140 / 150 / 160 / 170 cm
Djup: 70 cm
Höjd: 51 cm
Baddjup: 39 cm
Badvattenvolym: 150 / 160 / 170 / 180 / 190 l
Material: Plåt
Färg: Vit, svart, grafitgrå, sand och salvia
Pris: Från 8 380 SEK

Torne
Ett litet och praktiskt badkar med rejält duschutrymme. Perfekt för dig med litet utrymme men som både vill kunna bada och duscha – eller som har barn som vill bada ofta. Torne går att få i både höger- och vänsterutförande. Den smarta formen gör att du kan få ett rejält duschutrymme samtidigt som du optimerar ytan i resten av badrummet.

Akryl är ett klassiskt syntetiskt material som har använts för att tillverka badkar under lång tid. Materialets utomordentliga formbarhet gör att det kan användas för att ta fram lätta, bekväma och snygga badkar med bra baddjup, och som dessutom är lätta att underhålla och rengöra.

Produktinformation Torne
Bredd:
 150 / 160 / 170 cm
Djup: 70/85 cm
Höjd: 60 cm
Baddjup: 42 cm
Badvattenvolym: 180 / 210 / 230 l
Material: Akryl
Färg: Vit
Pris: 18 190 SEK

För högupplösta bilder, vänligen besök Grand Relations pressrum.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Rebecca Radünz, Senior PR-konsult,
Grand Relations rebecca.radunz@grandrelations.com | +46 73 617 41 27

Om Svedbergs
Svedbergs grundades 1920 och har sedan 1962 haft som vision att förenkla vardagen genom att skapa ett hållbart badrumsliv. Med fokus på kvalité, hållbarhet, design och innovativa funktioner utgår Svedbergs produktutveckling och produktion till stor del i företagets egna lokaler i Dalstorp. Svedbergs börsnoterades 1997 och företaget är idag nordens främsta producent av badrumsinredning med ett sortiment som inkluderar badrumsmöbler, badkar, duschar, belysning och förvaring. Svedbergs produkter är framtagna tillsammans med experter med fokus på omtanke och miljö.

För mer information, besök www.svedbergs.com