Siden Sjöstrand lancerede den første version af The Original kaffemaskine, har den været elsket over hele verden. Maskinen har gennem årene bibeholdt det samme gode håndværk, robuste og sofistikerede design i rustfrit stål med undtagelse af sidste års meget værdsatte version i messing. Nu er tiden endelig kommet til, at The Original for første gang klæder sig i sort. Samtidig lancerer Sjöstrand to nye stærke kaffevarianter til deres voksende udvalg af kaffekapsler.

Da Sjöstrand startede, var det med visionen om at redefinere markedet for kapselkaffe – både designmæssigt og fra et bæredygtighedsperspektiv.

– Allerede dengang føltes det absolut ikke bæredygtigt med plastikmaskiner og aluminiumskapsler. Derudover var der heller ingen egentlig design tankegang bag produkterne, siger John Ekeberg, administrerende direktør i Sjöstrand.

Tanken med Sjöstrand var at skabe et koncept, der både var bæredygtigt og samtidig satte designet i fokus. En kaffemaskine fra Sjöstrand skal være en indretningsdetalje til at pryde køkkenet med lige så meget som en funktionel kaffemaskine af høj kvalitet.

Sjöstrands The Original er skandinavisk design, når det er bedst, med fokus på funktionalitet, enkelthed og håndværk. Valget af rustfrit stål i stedet for plastik leder hurtigt tankerne hen på det klassiske italienske barista maskiner. Hele maskinen er bygget med en ufravigelig forpligtelse til kvalitet for at sikre, at den brygger enestående kaffe.

– Sjöstrand maskinen har et klassisk og tidløst design. Vi har skabt et stilikon, der så ud på samme måde for 10 år siden, og den vil se ud på samme måde om yderligere 10 år, siger John Ekeberg.

At vi nu lancere The Original i en elegant matsort finish er et naturligt næste skridt for Sjöstrand, ifølge John. 

– Maskinen har været tilgængelig i rustfrit stål de seneste 10 år og sidste år lancerede vi maskinen i messing, som har været et utroligt værdsat produkt. Sort er en farve der passer ind i mange hjem og det er også noget der længe har været efterspurgt blandt vores kunder og samarbejdspartnere. Ud over kaffemaskinen bliver den supplerende mælkeskummer også præsenteret i den samme sorte finish, så kunderne kan lave cappuccinoer, lattes og varm chokolade i barista-kvalitet i deres hjem.

Stærkt fokus på bæredygtighed
Bæredygtighed i alle aspekter af virksomheden er rigtig vigtigt for Sjöstrand. Maskinerne er designet til at kunne vedligeholdes og repareres løbende. Hvis en komponent i maskinen skal udskiftes eller serviceres, sker det gennem en simpel proces, hvor maskinen sendes til Sjöstrands lokale værksted, for så hurtigt som muligt at få den til at fungere problemfrit igen. Sjöstrand har også skabt et vintagekoncept, der fokuserer på at reparere og restaurere maskiner for at give dem et nyt liv.

– Genbrug er godt, men det mest bæredygtige er altid at forlænge produktets levetid og sørge for, at det kan opbevares og bruges så længe som muligt, siger John Ekeberg.

Han fortæller, at det fra starten var indlysende, at Sjöstrand også ville tilbyde et bæredygtigt alternativ til de aluminiumskapsler, der dominerede markedet. Sjöstrands kaffekapsler er lavet af nedbrydelige sukkerrørsfibre. 

I dag har Sjöstrand en bred udvalg af forskellige smagsvarianter, fra den traditionelle espresso til mere frugtbare lungo-varianter. I forbindelse med lanceringen af The Original i sort udgave præsenteres også to helt nye kaffevarianter: en kraftfuld espresso med et strejf af mørk chokolade og undertoner af kandiseret frugt, skabt med en velsmagende blanding af Arabica og Robusta bønner fra Brasilien, Etiopien og Indien. Samt en kraftfuld lungo med noter af citrus og en eftersmag af mælkechokolade, også baseret på en velsmagende blanding af Arabica- og Robusta-bønner fra Brasilien, Honduras og Vietnam. To varianter, som John Ekeberg siger, at kunderne har efterspurgt.

– Vi er utroligt begejstrede for lanceringen af disse to nye varianter. Vi har lyttet til vores kunder, og det er altid vores ambition at levere på deres feedback og ønsker. Noget vores kunder har efterspurgt – ikke mindst vores skandinaviske kunder – er en virkelig kraftfuld espresso og lungo. Vi nordboer kan rigtig godt lide vores kaffe, og det er noget, vi har manglet i vores sortiment indtil nu.

Den nye sorte udgave af The Original og mælkeskummeren samt de to nye kaffesmag vil kunne købes fra midten af oktober, eksklusivt på Sjöstrands hjemmeside og hos udvalgte forhandlere som Nordiska Galleriet, Länna og NK i Stockholm.

Produktinformation Sjöstrand The Original Black:
Farve: Mat sort børstet stål finish.
Pumpetryk: 19 bar
Kapselbeholderkapacitet: 15 kapsler. Nespresso®-kompatibel
Aftagelig vandtankvolumen: 1,2 liter
Strøm: AC220V–240V, 50–60Hz, 1200–1400W. Energisparetilstand aktiveres efter 28 minutter.
Mål: 259 x 186 x 336 mm
Vægt: 5,44 kg
Garanti: 2 år
Pris: 4299 SEK / 429 EUR

Supplerende mælkeskummer:
Farve: Mat sort
Pris: 995 SEK / 95 EUR

For billeder i høj opløsning se Grand Relations – Billedbank

For yderligere information og interviewanmodninger, kontakt Liam Möller, PR-konsulent,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Sjöstrand
Siden starten i Stockholm i 2013 har det svenske mærke Sjöstrand redefineret kaffekunsten rundt om i verden. I dag fremstiller og sælger Sjöstrand både kaffemaskiner, kaffekapsler og tilbehør.
Sjöstrands kaffekapsler er lavet af nedbrydelige sukkerrørsfibre, i løbet af det næste år håber Sjöstrand også at lancere en kapsel, der er fuldstændig hjemme komposterbar. Alt Sjöstrands kaffe er naturligvis klimakompenseret. Sjöstrand overgår også konventionelle standarder i kaffeindustrien ved at samarbejde med Vi-Skogen for at bekæmpe klimaændringer og fremme social retfærdighed ved at plante træer og støtte lokalsamfundet. Med en dyb passion for exceptionelt design og bæredygtighed kombinerer Sjöstrand skandinavisk æstetik med overlegen smag for at skabe en unik kaffeoplevelse.

For mere information, besøg sjostrand.se