Swedish Grace är det anrika porslinsföretaget Rörstrands mest kända och populära kollektion. I höst introduceras en ny färg till porslinsserien. Den nya färgen, som är inspirerad av havre och således kallas Swedish Grace Havre, har hämtat inspiration från naturens skönhet och är lika vacker på egen hand som tillsammans med befintliga färger i serien. Ett måste för samlaren och en underbar gåva.

– Vi är stolta över att introducera Havre som en ny färg i vår Swedish Grace kollektion. Nyansen fångar den mjuka och lugnande känslan av havre, och vi tror att den kommer att bli ett uppskattat tillskott till våra kunders befintliga porslinskollektioner och som den perfekta gåvan till sig själv eller till andra som uppskattar denna svenska designikon, säger Malin Herdevall, Brand Marketing Manager, Rörstrand.

Swedish Grace har serverat generation efter generation till både vardag och till fest. Formgivaren Louise Adelborg tog fram serien redan 1930, då under namnet Nationalservisen. År 2001 återlanserades serien under namnet Swedish Grace utifrån idén om att ha ett sortiment med moderna färger som enkelt kan kombineras med varandra. Idag finns porslinsserien tillgänglig i kulörerna Dimma, Gala, Snö, Midnatt, Is, Ros, Äng, Sten samt säsongsserien Winter.

Precis som 1930 tillverkas Louise Adelborgs mästerverk i starkt, hållbart fältspatsporslin och med sitt stiliserade veteaxmotiv. Swedish Grace Havre lanseras i 10 serveringsdelar, framtagna för att passa såväl vardagens som festens alla måltider och fikastunder. Serien utgörs av en mugg i två storlekar (30cl, 50cl), en tallrik i tre storlekar (17cm, 21cm, 27cm), en djup tallrik i två storlekar (19cm, 25cm), en skål i två storlekar (30cl, 60cl) samt en äggkopp.

Swedish Grace Havre förlanseras exklusivt den 24 oktober hos Cervera, i butik och online samt i Iittalas försäljningskanaler i butik och online på iittala.com. Från januari 2024 lanseras Swedish Grace Havre med bred distribution hos utvalda återförsäljare.

Produktinformation
Swedish Grace Havre, mugg Storlek: 30cl
Pris: 219kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, mugg Storlek: 50cl
Pris: 249kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, tallrik Storlek: 17cm
Pris: 249kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, tallrik Storlek: 21cm
Pris: 259kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, tallrik Storlek: 27cm
Pris: 299kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, tallrik djup
Storlek: 19cm
Pris: 259kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, tallrik djup
Storlek: 25cm
Pris: 299kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, skål
Storlek: 30cl
Pris: 179kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, skål
Storlek: 60cl
Pris: 259kr
Material: Porslin

Produktinformation 
Swedish Grace Havre, äggkopp
Storlek: 4cl 2-pack
Pris: 249kr
Material: Porslin

För högupplösta bilder, besök Grand Relations Bildbank

 

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations – Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Rörstrand
Rörstrand grundades på Rörstrands slott i Stockholm 1726 under ledning av Johann Wolff, en tysk porslinsmakare. Detta gör Rörstrand till det näst äldsta porslinsvarumärket i Europa (efter Meissen, 1709). Med detta långa arv har Rörstrand genom åren skapat några av Sveriges mest älskade porslinsdesigner, med flera serviser som blivit samlarfavoriter.

Läs mer: rorstrand.se

Om Fiskars Group
Fiskars Group (FSKRS, Nasdaq Helsinki) är ett globalt hem för designdrivna varumärken för inomhus- och utomhusbruk. Våra varumärken är bl.a. Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Rörstrand, Moomin by Arabia,
Waterford och Wedgwood. Våra varumärken finns tillgängliga i över 100 länder och vi har cirka 350 egna butiker. Vi har nästan 7 000 medarbetare och 2022 uppgick vår omsättning till 1,2 miljarder euro. Vi är enade bakom vårt gemensamma syfte: att göra vardagen extraordinär genom nyskapande design. Sedan 1649 har vi designat tidlösa, funktionella och vackra produkter, samtidigt som vi driver innovation och hållbar tillväxt.

Rörstrand är ett varumärke inom Fiskars Group

Läs mer: fiskarsgroup.com/sv