Rörstrand tar nästa steg i sitt hållbarhetsarbete och inleder ett samarbete med Tradera för att tillgängliggöra Rörstrand Vintageservice för fler. Nu lanseras Rörstrand Vintageservice egen marknadsplats hos Tradera. Marknadsplatsen gör det möjligt att samla andrahandsprodukter från Rörstrand på en och samma plats, vilket gör det lättare för konsumenten att både köpa och sälja Rörstrandsprodukter, så att de kan få fortsätta att leva vidare genom generationer.

 

Sedan Rörstrand Vintageservice lanserades första gången hösten 2020 har servicen kommit att bli ett uppskattat koncept. Servicen innebär att konsumenter kan lämna in begagnat porslin till försäljning i utvalda butiker. Dessa föremål säljs sedan vidare, för att älskas och användas i nya hem.

Rörstrand väljer Tradera som samarbetspartner
Fram till idag har Rörstrand Vintageservice varit tillgänglig i Rörstrand- och Iittala Outlet-butiker. Fiskars Group (ägare av Rörstrand sedan 2011) har utforskat möjligheterna att göra servicen mer lättillgänglig för fler, även utanför bolagets egna butiker.

– Vi vill att våra produkter ska hitta nya hem snabbt och effektivt, och på Traderas marknadsplats hittar produkterna nya hem var tredje sekund. Därför känns Tradera som det självklara valet för att göra våra andrahandsprodukter lättillgängliga för så många som möjligt, säger Charlie Enlund Ekberg, Senior Business Development Manager, Fiskars Group.

Från och med 8 maj har Rörstrand Vintageservice sin egen marknadsplats hos Tradera vilket innebär att samtliga andrahandsprodukter från Rörstrand kommer att samlas på ett och samma ställe. 

 

Rörstrand tar hand om hela processen
Genom att hantera hela försäljningsprocessen, gör Rörstrand Vintageservice det enklare för konsumenten att köpa och sälja sina produkter i andrahand.

– Att sälja vidare sina produkter i andrahand kan för många kännas krångligt och tidskrävande. Därför köper vi tillbaka konsumentens produkter till ett fast pris. Det innebär att vi tar hand om alltifrån prissättning till produkthantering, kontakt och leverans till köpare av andrahandsprodukten. På så sätt hoppas vi att fler konsumenter ska låta sina produkter leva vidare och tillsammans med oss motarbeta slit-och-släng-kulturen, säger Charlie Enlund Ekberg, Senior Business Development Manager, Fiskars Group.

 

Rörstrand först ut – bland flera varumärken
Satsningen är en del av arbetet som Fiskars Group gör för flera av bolagets varumärken inom kategorin glas- och porslin för att utforska möjligheterna inom cirkulär ekonomi, skapa värde genom att hålla produkter och material i omlopp istället för att slänga dem, och förlänga livscykeln på produkterna.Cirkulär ekonomi – en del i Fiskars Groups hållbarhetsarbete
Hållbar design är djupt rotat i Fiskars Groups designfilosofi. En filosofi som handlar om att tillverka produkter på ett hållbart sätt och att skapa produkter som håller i generationer, både när det gäller stil och kvalitet. Det handlar även om att motarbeta slit-och-släng-kulturen genom att utveckla lösningar för cirkulär ekonomi och minska belastningen på planeten. Det är utifrån denna filosofi som Vintageservice har fått liv. Att förlänga livscykeln på produkterna och låta historien fortsätta.

Rörstrand Vintageservice är en del i Fiskars Groups arbete för att nå ett av bolagets mål: att majoriteten av omsättningen ska komma från produkter och tjänster inom den cirkulära ekonomin år 2030.

För mer information, vänligen kontakta: Josefine von Heidenstam, PR & Communications Manager
josefine.vonheidenstam@fiskars.com I 070-66 88 681 I www.rorstrand.se
 

 

Högupplösta bilder Grand Relations – Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations – Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

 


Fiskars Group
Fiskars Group (FSKRS, Nasdaq Helsinki) är ett globalt hem för designdrivna varumärken för inomhus- och utomhusbruk. Våra varumärken är bl.a. Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Rörstrand, Moomin by Arabia,
Waterford och Wedgwood. Våra varumärken finns tillgängliga i över 100 länder och vi har cirka 350 egna butiker. Vi har nästan 7 000 medarbetare och 2022 uppgick vår omsättning till 1,2 miljarder euro. Vi är enade bakom vårt
gemensamma syfte: att göra vardagen extraordinär genom nyskapande design. Sedan 1649 har vi designat tidlösa, funktionella och vackra produkter, samtidigt som vi driver innovation och hållbar tillväxt.

Rörstrand är ett varumärke inom Fiskars Group

Läs mer: fiskarsgroup.com/sv