2024 års stora nyhet från String Furniture heter Relief – ett modulärt system designat av prisbelönta TAF Studio. Systemet består av byråer och knopplister, båda i tre olika storlekar och fem färger som kan kopplas ihop och mixas efter behov och utrymme. Tack vare att alla delar av byråmodulerna – även baksidan – designats med samma minutiösa omsorg, fungerar Relief lika bra som en fristående möbel som i stora sammankopplade grupper eller som eleganta rumsavdelare.

Den nya kollektionen Relief är tillverkad i MDF och aluminium, och går att kombinera utifrån behov och rummets möjligheter – allt från en ensam byrå längs en smal sidovägg till ett helt fristående system med byråer i olika höjder och färger.

Baksidan av byråerna är, till skillnad från de flesta byråer, utformad för att kunna placeras mitt i ett rum och fungera som sideboard eller för att användas som en elegant rumsavdelare med integrerad förvaring.

– Serien är enkelt elegant och subtil i sin design. Det är lätt att förstå hur möbeln används och den ska vara lätt att integrera och kombinera i olika miljöer och sammanhang. Det var också viktigt att produkterna i serien utstrålar enkla men äkta material, säger Mattias Ståhlbom, designer och medgrundare TAF Studio.

Namnet Relief anspelar på fronternas eleganta kantlist som skapar en reliefverkan och ett grafiskt, hantverksmässigt uttryck. Trots sin utåt sett ”enkla” design kombinerar Relief hög tillverkningskvalitet, intrikat detaljrikedom och en funktionalitet på ett sätt som särskiljer byråerna från liknande system.

– Det är ett ytterst genomtänkt system som passar i alla rum, och som med sin rättframma design blir en blickfångare i alla miljöer, oavsett hur det kombineras och placeras, säger Bo Hellberg, marknadschef på String Furniture.

Ett designmässigt konststycke är hur byråernas insida överraskar med ett betydligt större förvaringsutrymme än vad den nätta utsidan antyder. Dessutom har TAF Studio valt ut en palett med fem färger som är väl synkroniserade – vilket gör det möjligt att kombinera olika färger för ett ännu personligare uttryck om systemet utökas. Färgerna som presenteras är grå, orange, vit, beige och ask.

Hållbarhet i alla led har varit bärande för String Furniture vid framtagandet av Relief.

– Relief är en rakt igenom svensk produkt, designad och tillverkad i Sverige av högklassiga svenska material i en fabrik med ett stort miljötänk, säger Bo Hellberg.

För maximal hållbarhet levereras Relief därför också i flatpack – något som sparar väsentligt på miljön genom minskade transportutsläpp – och monteras enkelt upp på plats.

Kollektionens anpassningsmöjligheter gör att Relief kan följa med genom livet och växa, krympa och delas upp beroende på interiör, utrymme och önskemål. Den tidlöst avskalade designen i kombination med de högkvalitativa materialen och byggkvaliteten gör Relief till ett system du behåller länge.

Kollektionen lanseras idag den 6 februari 2024 på Stockholm Furniture Fair.

Produktinformation Relief
Design: TAF Studio
Mått Byrå: H: 121,8 cm, B: 41 cm, D: 41 cm
Pris byrå: Från 16 200 SEK

Mått kroklist: 41 cm
Pris kroklist: 895 SEK

Produktinformation Relief
Design: TAF Studio
Mått byrå: H: 99 cm, B: 82 cm, D: 41 cm
Pris byrå: Från 16 200 SEK

Mått kroklist: 82 cm
Pris kroklist: 1 495 SEK

Produktinformation Relief
Design: TAF Studio
Mått byrå: H: 53 cm, B: 123 cm, D: 41 cm
Pris byrå: Från 16 200 SEK

Mått kroklist: 123 cm
Pris kroklist: 1 995 SEK

För högupplösta bilder se Grand Relations bildbank.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Karolina Klingvall, Senior PR Consultant,
Grand Relations, Karolina@grandrelations.com | +46 76 065 65 45

 

Om String Furniture
String Furniture är ett ledande skandinaviskt designföretag som samarbetar med flera prisbelönade formgivare, däribland TAF Studio, Anna von Schewen, Björn Dahlström och Mats Theselius. String Furniture tillverkar bland annat det ikoniska och mångfunktionella hyllsystemet String®, samt lanserade under 2023 en modern tolkning av det klassiska hyllsystemet Pira. Utöver de två hyllsystemen tillverkar String Furniture också nya designprodukter i samarbete med samtida svenska formgivare, som till exempel den uppmärksammade Museum-serien. Samtliga produkter i sortimentet har redan en hög hållbarhet tack vare tidlös design, kvalitet i material och tillverkning och är certifierade av Möbelfakta. Detta är en del i String Furnitures bidrag att göra möbelbranschen mer hållbar. 

Läs mer: stringfurniture.com