Viktigheten av et godt inneklima opptar mange, spesielt om vinteren når mye tid tilbringes inne. Nye LADY Balance er Jotuns beste maling for alle som er ekstra opptatt av luftkvalitet innendørs
– både under og etter oppussingen. Nyheten er det naturlige malingsvalget til barne- og soverom, og kan også trygt brukes av gravide og allergikere.

Mange er opptatt av å ta gode valg relatert til helse, miljø og livskvalitet. Denne holdningen gjør seg også gjeldene når det kommer til valg av interiørmaling. LADY har malinger tilpasset ulike behov, og nye LADY Balance er vår beste maling for alle som ønsker et godt inneklima og vakre, matte vegger.

De matte veggene skaper en balansert, myk og rolig stemning. Malingen lukter minimalt og er et dokumentert godt valg med tanke på inneklimaet. LADY gjør det dermed enklere å skape unike rom som tar vare på hverdagen.

Fri for skadelig avdamping
Emisjon handler om hvilke stoffer som damper fra malingsfilmen. LADY Balance har lav emisjon allerede fra første strøk. – Bruker du nye LADY Balance, tar du et klokt valg i forhold til inneklimaet, sier Senioringeniør og reseptansvarlig Siri Gilde Flenstad ved Jotuns laboratorium. Hun har ledet innovasjonsarbeidet med krav til vakrere utseende og enklere påføring, uten å gå på kompromiss med lav emisjon og minimal lukt. Resultatet er en ny og forbedret utgave av LADY Balance som er dokumentert god for inneklimaet.

Minimal lukt – det naturlige valget for soverom og barnerom
Malingens inneklimavennlige profil gjør LADY Balance til det naturlige valget ved oppussing av for eksempel soverom og barnerom. Minimal lukt er også en fordel i rom med mye tekstil. I tillegg tørker malingen raskt, og dermed kan rommet tas i bruk samme dag.

Enklere å få et perfekt resultat som varer
Nye LADY Balance har et enda vakrere utseende og forbedrede påføringsegenskaper som gjør det enda enklere å få et jevnt, og perfekt resultat. Malingen har forsterkede filmegenskaper som gir deg vakre vegger du kan leve lenge med.

Inneklimavennlig og miljømerket
Nye LADY Balance innfrir kravene til en rekke sertifiseringer for miljø og inneklima. Malingen anbefales av det svenske Astma och Allergi Förbundet og tilfredsstiller kravene til miljømerket Svanen. – Den beste forsikringen for lav emisjon og et godt inneklima er at malingen tilfredstiller merket Eurofins Indoor Air Comfort Gold, sier Flenstad. – Dette merket ivaretar alle Europeiske merkers emisjonskrav i ett og samme merke, fastslår hun.

Soverommet er malt med nye LADY Balance i fargen 1520 Cheerful Peach.
Fargen i barnerommet er 
12080 Soft Radiance og 7637 Exhale.

– Matte veggflater gir et dempet og rolig uttrykk, noe som sammen med de andre produktegenskapene til LADY Balance, gjør at akkurat denne malingen passer svært godt i et soverom, sier fargesjef Birgit Torkildsby.

Et godt valg også for allergikere og gravide
Nye LADY Balance er en luktsvak, vanntynnet akrylmaling formulert med et bindemiddel som er ekstra renset. Den inneholder ingen løsemidler – og med ingen skadelig emisjon, kan den trygt brukes også av allergikere og gravide.  

Nytt, resirkulert malingsspann
Den nye emballasjen består av inntil 60% resirkulert PCR-plast (Post Consumer Recycled), og spannet er 100 % resirkulerbart. Metallhanken fjernes og sorteres som metall. Tomt og tørt malingsspann sorteres som plastavfall. Spannet regnes som tomt når de siste malingrestene ikke renner ut når spannet holdes opp-ned. La restene tørke før du kaster bøtten i plastavfall. Eventuelle malingsrester kan helles ut på et godt stykke avispapir som du lar tørke før du kaster det i restavfallet.

LADY Balance fås i alle vakre LADY-farger
Jotun Fargetrygghet innebærer at alle fargene fra Jotun er utviklet med resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Fargereseptene er også tilpasset for nye LADY Balance, og du kan derfor være helt sikker på at fargen du ser på LADYs fargeprøver hos din forhandler, blir lik fargen dine nymalte vegger.

Gode fargevalg for soverom
Det beste tipset når du skal fargesette soverommet er å tenke helhet, forklarer fargesjef Birgit Torkildsby. – Mal alle veggene i samme farge, så fremstår soverommet helhetlig og visuelt ryddig. Når det kommer til fargevalg på soverommet er det mange farger du kan lykkes med, og du står sånn sett ganske fritt til å velge blant dine favorittfarger. En tommelfingerregel er likevel å ikke velge de sterkeste og mest gilde variantene av en farge, men snarere velge fargetone av dempet og dus karakter. Blåtoner er sikre ”go to”-farger, da de er fra den kalde siden av fargesirkelen, og derfor oppleves som beroligende. Blå er himmelens farge, og velger du blant de mørkere nyansene kan veggene på soverommet gi assiosasjon til kveldshimmelen. På den måten kan fargen på soverommet sette deg i den rette stemningen for å få en god natts søvn, sier Birgit.

Fakta om LADY Balance fra Jotun
LADY Balance ble lansert første gang i 2014, og er den mest inneklimavennlige malingen fra LADY. Unik akrylteknologi sikrer lav emisjon og minimalt med lukt allerede ved påføring. Malingen har en matt overflate, og er overmalbar etter to timer. EU grenseverdi for produktet (kat. A/a): 30 g/l. Produktet inneholder maks 1 g/l VOC.

Fem grunner til å velge nye LADY Balance
• Matt, enda vakrere utseende
• Dokumentert god for inneklimaet
• Lukter minimalt
• Enkel å male med, enkelt å lykkes med et perfekt resultat
• Forsterkede filmegenskaper

Informasjon til publikasjoner
LADY er Skandinavias ledende merke innen interiørmaling og har kontinuerlig fokus på innovasjoner og høy kvalitet – både når det gjelder farge og produktkvalitet.

For mer informasjon, kontakt:
Maria Claesson, PR-konsulent Grand Relations maria@grandrelations.com
Kristian Faldbakken, Regional Brand Manager. Kristian.Faldbakken@jotun.no / tlf. 90 65 49 90
Birgit Torkildsby, Regional Color Marketing Manager. Birgit.Torkildsby@jotun.no / tlf. 48 02 83 10

Mediabank og bilder:
·       Du kan laste ned interiørbilder fra LADY her: grandrelations.com/lady http://mediabank.jotun.com
·       Ved å laste ned bilder, godkjenner du samtidig at all bruk av Jotuns bildemateriell kun skal brukes til omtale            av Jotun/LADY farger og produkter.
·       Bildene krediteres Jotun A/S @jotunlady
·       Fotografiene er Jotuns eiendom og kan kun brukes til omtale av LADY/Jotuns farger og produkter, og ikke              som illustrasjonsbilder av andre saker.

Tips
Det er til stor hjelp for leserne dersom det benyttes fargekoder og fargenavn på bildene som publiseres.
Vi får mange spørsmål om dette. Fargekode + navn (f.eks. LADY 1520 Cheerful Peach)
bør benyttes da det kan finnes farger med samme navn fra andre leverandører med totalt annet utseende.

Om Jotun
Jotun ble grunnlagt i 1926 i Sandefjord, Norge, og er en av verdens største malingsprodusenter. Malingene anvendes på hus, ute og inne, i mer enn 100 land rundt om i verden. Med en lang tradisjon for banebrytende forskning og fargeinnovasjon er Jotun både kjent for estetikken til dekorative malinger og beskyttelsen og holdbarheten som tilbys av pulverlakkeringene – og dette er grunnen til at Jotun har blitt det foretrukne malingsmerket for mange av de verdens ikoniske bygninger. I tillegg til å være en av landets industrigiganter er selskapet aktivt involvert på Norges kreative scene, og tar en ledende rolle innen design- og interiørarrangementer og utstillinger over hele verden.

jotun.com