Pressmeddelande – 7 december 2022

NYA ACCESSOARER FRÅN NORTHERN GER ETT KARAKTÄRSSTARKT UTTRYCK I HEMMET

Inför vinterhalvåret 2022 presenterar Northern flera hemaccessoarer i spännande former och material med en unik karaktär. Ljusstaken Monolith har inspirerats av naturen och egenheter från stenar, medan Brim Vase är ett möte mellan norsk design och skickligt hantverk av italienska keramiker. Dessutom uppdateras den uppskattade kollektionen Granny med nya storlekar.

Brim Vase är sprungen ur ett projekt av den norska formgivaren och keramikern Ann Kristin Einarsen. Vasen är tillverkad av skickliga hantverkare i Italien, där avvikelser justeras och skärs bort efter gjutnings- och torkningsprocessen – vilket ger varje vas dess unika och personliga skönhet.

Utsidan av Brim Vase är av obehandlad lergodslera medan insidan och kanten vid öppningen av vasen är glaserad. Vasen finns i två storlekar.

Produktinformation Brim Vase
Design: Anna Kristin Einarsen
Material: Keramik. Lergodslera
Färg: Beige
Storlek:
Small: H: 18 cm, Ø: 14 cm
Medium: H: 28 cm, Ø: 22 cm
Pris: Small: 1 990 SEK
Medium: 2 190 SEK

Monolith är en ljushållare formgiven av designduon Morten & Jonas. Ljushållarens form har hämtat inspiration från naturen, framför allt från stenar och stenars oändliga mönsterkombinationer och avtryck. Därför har också varje Monolith ett varierande uttryck, beroende på stenens struktur. Monolith är lika tilldragande som ett enskilt objekt som i grupp där flera ljushållare kombineras. Tillsammans bildar de ett monument som hyllar naturen och där kombinationen av ljushållarens olika variationer och storlekar endast begränsas av fantasin. Monolith passar på alla ytor i hemmet men kan även hängas upp för att pryda väggen. Tack vare en liten kant upptill skyddar ljushållaren omgivande ytor från smält stearin.

Produktinformation Monolite Candle Holder
Design: Morten & Jonas
Material: Marmor eller aluminium
Färg: Lila/vit marmor, Verde Parato-marmor, borstad aluminium och svart- eller vitlackerat stål
Storlek:
Low: H: 8 cm B: 9 cm D: 4 cm
Medium: H: 13 cm B: 9 cm D: 4 cm
Tall: H: 13 cm B: 11 cm D: 4 cm
Wall: H: 21 cm B: 9 cm D: 4 cm
Pris: från 1 290 SEK

Monolith finns i storlekarna Low, Medium och Tall. Alla storlekar finns tillgängliga i materialen lila/vit marmor, Verde Parato-marmor, borstat stål eller i stål lackerat med svart eller vit färg.

Ljusstakarna i Granny-serien finns nu i fyra storlekar som kan kombineras med varandra eller användas var och en för sig. De nya storlekarna har liksom de tidigare varianterna en upphöjd kant nertill för att fånga upp smält stearin. Granny är också dekorerad med en mässingsknopp som gör det enkelt att byta ut nedbrunna ljus. Ljusstakarna finns tillgängliga i solid mässing eller i matt svart eller vitt stål.

Produktinformation Granny Candle Holder
Design: Rudy Wulff
Material: Stål och mässing
Färg: Svart, vit och mässing
Storlek:
Liten: H: 32,5 cm Ø: 13 cm
Stor: H: 44 cm Ø: 13 cm
Pris: svart/vit från 850 SEK
Mässing från 1490 SEK

Serien Granny kombinerar modern design med äldre elegans och har nu utvidgats med ytterligare två storlekar. Granny tillför en touch av glamour tillalla tillfällen, allt från en intim middag till en mysig kväll i soffan eller för att välkomna gäster när de anländer.

För högupplösta bilder se Grand Relations Pressrum.

För intervjuförfrågningar samt ytterligare information, kontakta Maria Claesson,
PR-konsult Grand Relations | maria@grandrelations.com | +46 769 471 900 

För presslån, kontakta Grand Relations | showroom@grandrelations.com | +46 76 065 65 45

Om Northern
Sedan starten i Oslo 2005 har det norska designvarumärket Northern Lighting skapat belysning och armaturer för varje hem och rum. 2018 bytte varumärket namn till Northern och breddade sitt utbud med möbler och inredning. Northerns produkter skapas i samarbete med designers och innovatörer runt om i världen. Northern sätter ljus på inredning både i Skandinavien och internationellt, där engagemang för kvalitet, hållbarhet och design står i fokus.

www.northern.no