I mitten av april är det återigen dags för Milano Design Week 2024 och under designveckan presenterar Foscarini sitt nya projekt Habitus som skapats tillsammans med formgivaren Andreas Anastasio och Stuido Amal. Det är ett utforskande projekt och utställning som verkar i gränslandet mellan design, konst och hantverk.

Tillsammans med formgivaren och långvarige samarbetspartnern Andrea Anastasio och kreatörerna Arun Jothi och Natalie Frost från Studio Amal presenterar Foscarini det kreativa och utforskande projektet Habitus under Milano Design Week 2024.

Habitus är ett projekt som syftar till att flytta fokus från idé och produkt för att istället utforska rummet, vilket enligt Foscarini stimulerar kreativitet och skapar en möjlighet att prova olika typer av belysning och ljussfärer utan de begränsningar som följer med serieproduktion. Habitus återspeglar privilegiet av den egna kreativa friheten och grundar sig i fritt utforskande och upptäckande.

– Det är verkligen ett privilegium för ett varumärke att kunna ta tid till reflektion, och väva samman kreativa sammanhang i nya världar. Det är ett naturligt val för oss att gå utanför vår egen sfär, det är en del av Foscarinis ständiga arbete, säger Carlo Urbinati grundare av Foscarini.

I tidigare projekt har Foscarini utforskat det kreativa arbetet inom keramik. I arbetet tillsammans med Anastasio och Studio Amal i projektet Habitus står istället textil i fokus, tillsammans med kreationer som ofta refereras till haute couture.

Komponenterna till projektet kommer från laserskuren PET och har inte begränsats till industriella tillämpningar. Det ger Foscarini möjlighet till att på ett fritt sätt utforska nya riktningar utan begränsningar. Tanken är att projektet inte nödvändigtvis behöver leda till en presentation av en ny lampa i framtiden, något som ger Foscarini möjligheten att experimentera och utforska material på ett kreativt sätt för att ständigt ligga i framkant i branschen. Habitus bör därför betraktas som en konstutställning, snarare än en design- och produktpresentation.

Besök Foscarini under Milano Design Week
Coroso Monforte 19, Milano

Förhandsvisning för press, söndag 14 april kl. 15-19 samt måndag 15 april kl. 10.00-19.00.

För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum.
För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Maria Claesson, PR-konsult,
Grand Relations maria@grandrelations.com | +46 76-947 19 00

Om Foscarini
Foscarini grundades år 1981 på ön Murano i Venedig som är känd för sin glaskonst. Där
stack de ut från andra tillverkare av Murano-glaslampor genom att de inte hade en egen ugn,
något som resulterade i att Foscarini kunde välja den mest lämpliga leverantören för sina
projekt och även utforska andra tekniker och material än blåst glas. Idag är Foscarini ett av
de ledande designvarumärkena inom belysning.

Läs mer på www.foscarini.com