Francesca Gastone är illustratör och formgivare med bakgrund från arkitektur och specialiserad i redaktionell illustration. Med inspiration från städer som São Paulo och Hongkong skapar hon detaljrika och fantasifulla miljöer. Hennes illustrationer fångar essensen av mänskliga interaktioner och känslor samtidigt som de genomsyras av en skarp känsla för rumsuppfattning och komposition.

Digitala kollage är Gastones främsta uttrycksform, genom dessa skildrar hon livshistorier med utgångspunkt från Foscarinis ikoniska produkter. Fokus för berättandet utgår från objektet som upphov till egna mikrokosmos.

Gastones drömlika och surrealistiska illustrationer uppmuntrar betraktaren att fördjupa sig i berättelserna, som lockar till reflektion kring vilka stunder av dagen som kräver olika typer av ljus.

– Tiden vecklas ut i en sekvens av morgnar, eftermiddagar, kvällar och nätter – lamporna verkar till synes oförändrade, men de har anmärkningsvärd förmåga att lysa upp och bli levande och förvandla rummet och livet runtomkring dem. Den enda skillnaden är att det tolkat i en annan skala, säger Francesca Gastone.

I en exklusiv intervju ger Gastone insikter i sin kreativa process och beskriver sin resa från en barndomsfascination för teckning till sin utveckling som illustratör och arkitekt.

Mer om Francesca Gastones fängslande illustrationsvärld och hela serien på Instagram-kanalen @foscarinilamps.

För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum.
För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Maria Claesson, PR-konsult,
Grand Relations maria@grandrelations.com | +46 76-947 19 00

Om Foscarini
Foscarini grundades år 1981 på ön Murano i Venedig som är känd för sin glaskonst. Där
stack de ut från andra tillverkare av Murano-glaslampor genom att de inte hade en egen ugn,
något som resulterade i att Foscarini kunde välja den mest lämpliga leverantören för sina
projekt och även utforska andra tekniker och material än blåst glas. Idag är Foscarini ett av
de ledande designvarumärkena inom belysning.

Läs mer på www.foscarini.com