Helsingforsbaserade Himmee och MyNolla är två av Finlands mest uppmärksammade och innovativa designföretag. Himmee, är kända för sina tidlösa, lättanvända och hållbart tillverkade lampor, och har flera kollektioner med högkvalitativa belysningsprodukter, medan den prisbelönta startupen MyNolla presentera sina visionärt designade grenuttag, där minimalistisk elegans möter funktionalitet.

Himmee grundades av designern Timo Niskanen 2014 och varumärkets filosofi kretsar kring tidlöshet, användarvänlighet och högkvalitativa material. Niskanen ser lampor som små skulpturer i miniatyr och med fokus på kvalitetsmaterial och hållbar design förverkligar han sina visioner och ser till att designens skönhet bibehålls även när lampan är släckt. Himmees extraordinära lampkollektion återspeglar varumärkets engagemang för att skapa högkvalitativa, hållbara belysningslösningar som står sig över tid och trender.

– För oss som bor högt uppe på norra halvklotet är ljuset, eller bristen på ljus, alltid närvarande. Under polarnatten är det naturliga ljuset mycket begränsat, medan det på sommaren finns ljus överallt dygnet runt. Under dessa unika förhållanden kan vi alla kalla oss ljusexperter. Under den mörka tiden på året behöver vi vackert ljus av hög kvalitet. En bra ljusdesign hjälper oss att skapa olika typer av atmosfärer, både i vår omgivning och i våra tankar. Och när en vacker lampa har tillverkats av högkvalitativa material och inte följer tillfälliga trender, kommer den aldrig att bli omodern, säger Timo Niskanen.

Den keramiska vägglampan Circus är en vacker inredningsdetalj som sprider ett mjukt och vackert ljus omkring sig. Circus fungerar bäst som allmän- eller stämningsbelysning i olika utrymmen, som blickfång i vardagsrummet eller som belysning i hallen. Den mångsidiga lampan kan också installeras som en taklampa.

Siro-serien består av en bordslampa, enkel och dubbel golvlampa samt en vägglampa. Med sin geometriskt intrikata aluminiumskärm och kropp i lackerat stål och mässing har Siro en enkel men ändå elegant silhuett som smälter in i alla interiörer.

Även Filly finns för både bord, golv och vägg och har i likhet med Siro en skärm i aluminium men en mer organisk bas i betong och kropp i solid ek. Filly har ett direktriktat ljus och textilklädd kabel.

De två bordlamporna Loop och Toad, är båda lampor som tveklöst utmanar konventionerna. Loop har en kropp av aluminium och en skärm i opalvit akryl. Den bågformade Led-ljuskällan är placerad på den övre sidan av cirkelns inre yta. Lampan styrs med en smidig touchdimmer. Toad är en mjukt utformad bordslampa som ger ifrån sig ett dämpat ljus. Skärmen är i handblåst glas medan basen är tillverkad av skickligt böjd ekplywood.

Gränsöverskridande designerduo bakom MyNolla
MyNolla är ett designvarumärke som grundades av de två vännerna och designerna Miska Karvinen och Lennart Schmitz. Trots att de båda grundarna kommer från olika bakgrunder och länder förenade deras gemensamma värderingar och designfilosofi dem i skapandet av MyNolla. Miska Karvinens uppväxt i Finlands naturlandskap ger bränsle åt hans passion för att skapa i trä, medan Lennart Schmitz perspektiv har formats av hans mångsidiga erfarenheter från Mannheim i Tyskland och hans internationella studier, däribland en masterexamen inom design och innovation i Växsjö. MyNolla strävar efter att ge sina kunder den bästa användarupplevelsen med hjälp av vackert designade elprodukter och tillbehör, alltid med en minimal påverkan på miljön. Det är också därifrån namnet MyNolla är hämtat: från en kompromisslös inställning till design och strävan efter nollutsläpp.

MyNollas innovativa Power Strip kombinerar ett högkvalitativt grenuttag med en unik och dekorativ toppskiva i trä. Power Strip är noggrant designad, utvecklad och monterad för hand i Finland. Den har tre barnsäkra eluttag utrustade med säkerhetsluckor och en elegant strömbrytare med vit LED-lampa för enklare kontroll av elanvändningen. Den är utformad för att enkelt kunna demonteras och repareras vid behov för att stödja en längre livscykel. och erbjuda värde vid daglig användning.

Den passar sömlöst in i alla interiörer, ger ström till de platser där det behövs som mest och går enkelt att anpassa för att uppfylla varje användares unika behov – oavsett om det är på kontoret eller hemma. Det går att välja önskad kabellängd och material tillsammans med olika träslag och färger på toppskivan, som går att få i ek, valnöt, ask eller björk. Utbudet utökas regelbundet med nya material och mönster, samt illustrerade utgåvor och varianter framtagna i samarbete med kända konstnärer. MyNollas Power Strip är helt enkelt en både ergonomisk, effektiv och unikt designad lösning på en i vanliga fall alldaglig produkt. Produkten är helt återvinningsbar.

För högupplösta bilder, vänligen besök Grand Relations bildbank

För mer information, högupplösta bilder och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta
Maria Claesson, PR konsultant, Grand Relations | maria@grandrelations.com, +46 70 947 19 00