Møblene fra det finske designmerket Palad kombinerer elementer fra arkitekturen, kunsten og designverdenen. Palad drives av kunstner-arkitekt-duoen Partanen og Lamusuo, som kommer fra Kuopio. Nå introduserer de nye tilskudd til kolleksjonen deres i Oslo.

Design for alle former og størrelser
Samarbeidet mellom Jaana Partanen og Heikki Lamusuo har vart i mer enn to tiår. Partanen og Lamusuo har gjennomført utallige kunst- og arkitekturprosjekter. De designer møbler for Palad-kolleksjonen, som er tilgjengelige for alle.

 «Vi ønsker å fremme utviklingen av en mer likestilt verden. Vi vil skape hyggelige miljøer der alle kan slappe av og være komfortable akkurat som de er – uavhengig av kroppsstørrelse», sier Heikki Lamusuo.

Palads slagord – Design for all Shapes and Sizes – gjenspeiler evnen møblene har til å tilpasses brukerens behov. Designspråket til Palads produktfamilier trekker fra varsomt buede former og lineære vinkler. Designprosessen til møblene styres av et prinsipp om god tilpasningsevne.

«Palad-kolleksjonen har gjennom mange år vokst på stedsspesifikke møbler, og kolleksjonen utvides etter hvert som vi støter på nye behov», forklarer Jaana Partanen.

På arrangementet i Oslo debuterer de med nye, håndskårne P.I.K.-stoler fra ART-kolleksjonen. Møblene trekker fra rokokkostilen fra det 21. århundre og visker ut grensene mellom kunst og design.

«P.I.K.-stoler markerer åpningen av ART-kolleksjonen, som tilfører interiøret enestående estetikk – uten å glemme brukervennligheten. Stolene er laget av reddede materialer. Den livlige overflaten har fått form gjennom utskjæring og brenning. Kolleksjonen integrerer sømløst kunstneriske, estetiske opplevelser i offentlige rom.»

Palad avduker også et fengslende, nytt trykk for møbler i deres ikoniske TUMA-familie. Hvert møbel er unikt. Polstrede ART-møbler produseres i liten kvanta, og hvert møbel har et individuelt serienummerer. Det livlige stoffmønsteret er utformet etter fargeskjemaet til Evolution-kunstverket på Kaari sykehus i Kuopio, men andre fargealternativer også er tilgjengelige. Dermed passer den til alle typer interiør.

Et empatisk fotavtrykk kommuniserer positivt
Partanen og Lamusuo ønsker å etterlate et empatisk avtrykk på verdenen, med den positive effekten møbler kan ha. Utgangspunktet for duoens designprosess er likestilling, toleranse og mange aspekter ved måter å tenke bærekraft på.

Empati omfatter et økologisk perspektiv og empati overfor naturen, noe som for eksempel kan ses i materialvalget. Palad møbler bruker finsk furu, bjørk og gran og tekstiler, som er så økologiske som mulig.

«Vi bruker så lokale kilder vi kan. Vi utvikler nå driften vår på en slik måte at vi i nær fremtid vil kunne fortelle deg nøyaktig hvilken skog trevirket vi bruker stammer fra», sier Partanen.

 «Målet vårt er å bevare det økologiske mangfoldet og heve verdien finsk tre har som møbelmateriale. Hele produksjonskjeden vår jobber lokalt. Vi vil kjenne menneskene vi jobber med», fortsetter Lamusuo.

Partanen og Lamusuo bærer et sosialt ansvar for sine partnere, og ønsker å støtte lokal produksjon for å styrke regionen i Nord-Savo og Nord-Finland. Palads møbler lages alltid på bestilling. Møblene kan endres på når det gjelder dimensjoner, materialer og andre funksjoner. Om nødvendig kan alle Palad-møbler tas med til deres produksjonsanlegg for vedlikehold. Tekstiler og puter til polstrede møbler kan erstattes med nye, for å forlenge levetiden.

På Grand Relations Image Bank finner du høyoppløselige bilder

Intervju- eller informasjonsforespørsler kan sendes til
Maria Claesson PR Consultant | maria@grandrelations I +46 76 947 19 00

Om Palad
Palad er et finsk designmerke fra Kuopio. De designer stødige, vakre møbler som kan gjøres om på og plasseres i mange forskjellige rom og interiør. Palad startet med Jaana Partanens og Heikki Lamusuos idé om å lage funksjonelle møbelløsninger, som skal være individuelle, transformerbare og ergonomiske. Navnet Palad har opphav i ordene partanenlamusuo og design. Palads designspråk tar hensyn alle slags former og størrelser kroppen kan ha.
Partanen og Lamusuo har lang erfaring med å kombinere design, kunst og arkitektur. De designer med en visjon om å fremme en mer helskaplig verden – møbel for møbel – med ansvar, empati, innovasjon og økologi som sentrale verdier. Finske Palad lager miljøvennlige, langvarige og tidløse varer. Møblene tilpasses behovene til menneskene og rommene de fyller, og gjør livet enklere.