Moomin Arabias senaste tillskott i den nya kollektionen av hemtextilier är mjuka och gosiga badrockar som värmer under senhöstens och vinterns kyligare tider. Kollektionen innehåller badrockar för både vuxna och barn och har ett praktiskt midjebälte och fickor. I barnkollektionen finns utöver badrockar även badponchos och handdukar – alla med en söt luva med spetsiga öron.

De nya badrockarna från Moomin Arabia inbjuder dig att svalka dig och koppla av i din komfortzon.

De mjuka och högabsorberande handdukarna i 100 % ekologisk frotté ger dig en skön omfamning efter duschen eller bastun. Du kan också använda dem som din egen favoritkokong för lata morgnar och vilostunder. Bekanta invånare från Mumindalen hälsar på dig i mönstren och broderierna.

Återupptäck din bekvämlighetszon och omfamna Mooments of Coziness
Med hemtextilkollektionen vill Moomin Arabia främja de mjukare värdena i livet och uppmuntra människor att återupptäcka sin bekvämlighetszon. För Moomin Arabia är bekvämlighetszonen en magisk plats, där du kan vara stilla och pausa en stund.

Det är stunder som präglas av mjukhet och meningsfullhet och att få vara precis den man är. I en färsk undersökning, beställd av Moomin Arabia och finländska Taloustutkimus, fick vi reda på att 70 % av unga vuxna i Finland upplever ständig stress och prestationsångest.

Undersökningen visar dock också att återhämtning från stress inte nödvändigtvis kräver något extraordinärt, utan ofta handlar det om enkla, till och med vanliga, stunder som är trevliga och avkopplande för oss själva. Genom kampanjen Mooments of Coziness vill Moomin Arabia uppmuntra till att tillbringa mer tid i vår egen takt och att följa livets mjuka värden. Vi behöver inte alltid uppnå något. De första Mumin-hemtextilierna, i form av lakan och handdukar, lanserades i början av augusti i år. Nästa år kommer hemtextilkollektionen att växa ytterligare, med ännu fler nytillskott till Mooments of Coziness.

Det blommiga Lilja-mönstret växer vidare på badrockar
Det vackra, blommiga Lilja-mönstret tar nu klivet från lakan och handdukar till badrockar. Kollektionen Lilja är inspirerad av romanen ”Trollkarlens hatt” från 1948, i vilken Hemulen reser till Hattifnattarnas ö och hittar häpnadsväckande nya blommor till sitt herbarium.

Samma blommiga element återfinns i illustrationerna på serviskollektionen Hemulen Moomin Classics.

Textilkollektionerna är designade av Moomin Arabias eget designteam i Finland. Den övergripande stilen på textilierna är varm och omfamnande med en touch av nordisk livsstil, speciellt designad för en vuxen smak.

Från och med den 17 oktober finns Mumin Arabia-badrockarna tillgängliga i Iittalas butiker och på iittala.com samt hos utvalda återförsäljare i de nordiska länderna och Japan. 

Alla produkterna är skapade för att hålla länge, och är tillverkade av 100 % ekologisk bomull som kommer från certifierade producenter i Turkiet, Grekland och USA.

Textilierna och slutprodukterna tillverkas i Turkiet. Moomin Arabia-textilierna är certifierade enligt OEKO-TEX® STANDARD 100, vilket garanterar att produkterna inte innehåller skadliga ämnen och är säkra att använda. 

Produktinformation Badrock
Storlek: 122/128, 134/140
Mönster: Mumintrollet
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 589 SEK

Produktinformation Badrock
Storlek: 122/128, 134/140
Mönster: Sniff
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 589 SEK

Produktinformation
Badponcho barn

Mönster: Mumintrollet
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 449 SEK

Produktinformation
Badponcho barn

Mönster: Sniff
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 449 SEK

Produktinformation
Badhandduk med huva 
Mönster: Mumintrollet
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 349 SEK

Produktinformation Badrock
Storlek: S/M, L/XL
Mönster: Muminpappa
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 899 SEK

Produktinformation Badrock
Storlek: S/M, L/XL
Mönster: Lilja grå
Material: 100% ekologisk bomull
Pris: 899 SEK

För högupplösta bilder se Grand Relations – Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Moomin Arabia
Den första muminservisen producerades av Arabia på 1950-talet och den nuvarande muminkeramiken introducerades 1990, när designern Tove Slotte började förvandla mumin från berättelser till keramiska föremål, med inspiration från Tove Janssons originalillustrationer. Tre till fem olika nya muggar släpps ut på marknaden årligen, inklusive föremål i begränsad upplaga för sommar- och julsäsonger. Muminmuggar är extremt populära samlarföremål, Tove Slotte formulerade muminernas betydelse fint när hon sa: ”Jag tycker att alla borde njuta av en liten dos av Muminfilosofi varje dag”.

Moomin Arabia är ett varumärke registrerat av Fiskars Group

För mer information, besök moominarabia.com