Vi lägger allt större vikt på en bra inomhusmiljö – inte minst vintertid då vi tillbringar mer tid inomhus.
Nya LADY Balance är Jotuns bästa färg för alla som är särskilt måna om inomhusmiljöns kvalitet – både under och efter renoveringen. Det gör LADY Balance till det naturliga färgvalet för både barnrummet och sovrummet. Färgen är också säker att använda av såväl gravida kvinnor som allergiker.

Människor är i allt högre hög grad måna om att göra bra och väl övervägda val relaterade till hälsa, miljö och livskvalitet. Detta gäller även i valet av interiörfärg. JOTUN LADY skapar färger anpassade efter olika behov och nya LADY Balance är den allra bästa färgen för alla som vill ha både en bra inomhusmiljö och vackra, matta väggar.

De matta väggarna skapar en balanserad, mjuk och lugn atmosfär. Färgen luktar minimalt och är ett dokumenterat bra val för inomhusmiljön. LADY Balance låter dig skapa unika utrymmen som lyfter vardagen – utan att kompromissa med hänsyn och omtanke om människorna som vistas i utrymmena.

Certifierad för en bra inomhusmiljö
Nya LADY Balance uppfyller kraven för ett antal certifieringar för hälsa och inomhusmiljö. Färgen rekommenderas av Svenska Astma- och Allergiförbundet och uppfyller kraven i Svanens miljömärkning.
– Den allra bästa garantin för låga utsläpp av emissioner och en bra inomhusmiljö är att färgen uppfyller kraven för Eurofins Indoor Air Comfort Gold-märkning, som samlar alla europeiska emissionskrav i en och samma märkning, säger Siri Gilde Flenstad.

Minimalt med lukt – det naturliga valet för
sovrum och barnrum

Färgens inomhusvänliga profil gör LADY Balance till det naturliga valet vid upprustning av till exempel sovrum och barnrum. Dessutom torkar färgen snabbt, så att rummet kan användas redan samma dag.

Enklare att få ett perfekt resultat som består
Nya LADY Balance har ett ännu vackrare uttryck och förbättrade appliceringsegenskaper som gör det ännu lättare att få ett jämnt, perfekt resultat. Färgen ger dig vackra väggar som du kan leva med länge.

Fri från skadlig avdunstning
Emission är de partiklar som avdunstar från färgfilmen. LADY Balance avger mycket låg emission redan från första strykningen.
– Använder du nya LADY Balance gör du ett klokt val i förhållande till inomhusmiljön, säger Siri Gilde Flenstad, senioringenjör och receptansvarig på Jotuns laboratorium. Hon har lett innovationsarbetet med kravet att färgen både ska ha ett vackrare utseende och enklare applicering, samtidigt som den har låg emission och avger minimalt med lukt. Resultatet är en ny och förbättrad version av LADY Balance, som är dokumenterat bra för inomhusmiljön.

Sovrummet är målat med nya LADY Balance i kulören 1520 Cheerful Peach.
Kulören i barnrummet är 12080 Soft Radiance och 7637 Exhale.

– Matta väggytor ger ett dämpat och lugnt uttryck, vilket tillsammans med LADY Balance övriga produktegenskaper gör att just den här färgen passar väldigt bra i ett sovrum, säger Jotuns regionala kulörchef Birgit Torkildsby.

Ett bra val även för allergiker och gravida
Nya LADY Balance är en luktfri, vattenförtunnad akrylfärg formulerad med ett extra renat bindemedel. Färgen avger ingen emission och är därför säker att använda av allergiker och gravida kvinnor.

LADY Balance finns i alla vackra LADY-kulörer
Jotun Kulörtygghet innebär att alla kulörer från Jotun har tagits fram med unika recept som är speciellt anpassade till Jotuns produkter. Kulörrecepten är även anpassade för nya LADY Balance och du kan därför vara helt säker på att färgen du ser på kulörprovet hos en återförsäljare blir densamma som färgen på dina nymålade väggar.

Bra kulörval för sovrummet
Det bästa tipset när du ska välja kulör till sovrummet är att tänka holistiskt, förklarar Birgit Torkildsby, kulörchef på Jotun.
– Måla alla väggar i samma ton, så ser sovrummet enhetligt och snyggt ut. När det kommer till att välja kulörer i sovrummet finns det många färger som du kan lyckas med, och du är i stort sett fri att välja bland dina favorittoner. En tumregel är dock att  inte ta bort och addera tonerna, utan snarare välja en nyans av dämpad och matt karaktär. Blå toner är säkra ”go to”-färger, då de kommer från den kalla sidan av kulörcirkeln, och därför upplevs de som lugnande. Blått är himlens färg och väljer du bland de mörkare nyanserna kan väggarna i sovrummet ge associationer till kvällshimlen. På så sätt kan färgen på sovrummet få dig i rätt stämning och ge en god natts sömn, säger Birgit Torkildsby

För högupplösta bilder, vänligen besök Grand Relations Pressrum


För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta Maria Claesson, PR-konsult, Grand Relations, maria@grandrelations.com | +46 76 065 65 45

Om Jotun 
Jotun grundades 1926 i Sandefjord i sydöstra Norge, och är ett av världens största färgföretag. Jotuns färger återfinns på väggar både inomhus och utomhus i mer än 100 länder runt om i världen. Med sin långa tradition av banbrytande forskning och färginnovation är Jotun känt för både estetiken hos sina dekorativa färger och det enastående skyddet och hållbarheten hos utomhusfärgerna – vilket är anledningen till att Jotuns färger har valts för många av världens mest framträdande byggnader. Utöver att vara en av Norgesindustrijättar är Jotun också aktivt involverat i Norges kreativa scen och tar en ledande roll i design- och inredningsevenemang och utställningar över hela världen.

jotun.com