«Det er naturen som er inspirasjonen til LADY Minerals – som gir vakre,
mineralske og taktile vegger med hint av naturen inne hos deg.»

Birgit Torkildsby, regional fargesjef i Jotun

Det nye fargekartet fra LADY Minerals inspirerer til taktil og tidløs fornyelse! Fargekartet viser hvordan den kalkmatte finishen passer naturlig inn i ulike stilretninger, og hvordan du gir veggene et unikt og personlig preg – med LADYs vakre farger, og kalkmalingens dybde og struktur.

– LADY Minerals byr på uante muligheter! Det sier Birgit Torkildsby, regional fargesjef i Jotun og lidenskapelig opptatt av hvordan kalkmatte vegger kan forsterke og fremheve ulike stiler. – Om du ønsker et industrielt preg, et minimalistisk interiør eller dyrker et sofistikert uttrykk, vil LADY Minerals kunne fullende stilen, forteller hun entusiastisk.

LADY Minerals tilbyr to produkter for kalkmatte vegger. På slette vegger benyttes LADY Minerals Kalkmaling, og på ujevne veggflater, som strietapet, benyttes den naturlige veggfornyeren LADY Minerals Revive. Begge gir veggene en mineralsk finish, og finnes i over hundre vakre LADY-farger. – I det nye fargekartet viser vi kun et lite utvalg av fargene. Disse er håndplukket for å vise hvordan LADY-farger i kalkmatt finish kan fremheve ønsket stil, forteller Torkildsby. Stilretningene som fargekartet utforsker er «Industriell eleganse», «Tilbake til opprinnelsen», «Myk minimalisme» og «Urbant landliv».

Stil nr. 1: Industriell eleganse
Grove materialer, velvalgte møbler og dempede fargetoner bidrar til det industrielle uttrykket som kjennetegner denne stilen. Våre utvalgte LADY Minerals-farger til denne stilen er:

5030 St. Pauls Blue

12075 Soothing Beige

1928 Sommersne

11130 Shade

1462 Grå Skifer

I naturlige gråtoner, sofistikert blå eller lune, lysere farger tilfører LADY Minerals en rå stemning med edge – det perfekte bakteppet for et interiør med fokus på form og funksjon.

Stil nr. 2: Tilbake til opprinnelsen
LADY Minerals er som skapt for rom hvor du ønsker en varm og omsluttende atmosfære, gjerne med en orientalsk touch. Våre utvalgte LADY Minerals-farger til denne stilen er:

20046 Savanna Sunset

20047 Blushing Peach

20185 Friendly Pink

1303 Observe

1392 Gul Antikk

I nyanser av terrakotta, antikke gultoner og gylne beigetoner vil LADY Minerals gi rom som oppleves ekstra trygge og lune. Den taktile overflaten gir veggene personlighet, og en følelse av levd liv.

Stil nr. 3: Myk minimalisme
Lyse fargetoner blir ekstra myke og lune med LADY Minerals. Den kalkmatte finishen gir veggene en fremtredende rolle i rommet, og skaper et unikt utgangspunkt for en lun, minimalistisk stil.

– Soothing Beige er en av våre mest populære beige farger, opplyser Torkildsby. – Ikke så rart, ettersom den har en perfekt balanse av beige og grått, og er derfor en ideell farge for et lyst, men dempet og nøytralt interiør. Sammen med LADY-fargen Klassisk Hvit til tak, lister og detaljer skapes et lyst og behagelig interiør

Stil nr. 4: Urbant landliv
En fargepalett bestående av naturlige, lune toner i grønt og brunt, dempet beige og beroligende lavendel minner om det organiske i naturen, og styrker forbindelse til det rustikke og jordnære. Slik kan LADY Minerals bringe naturens ro inn i de mest urbane hjem. Våre utvalgte LADY Minerals-farger til denne stilen er:

1563 Mørk Strandsand

10965 Hipster Brown

8469 Green Leaf

20218 Healing Lavender

8470 Smooth White

Kombiner kalkmatte vegger og helmatte overflater
Kontraster i farger og materialvalg skaper stemning og bidrar til å fremheve interiørets egenart.
– Valg av farger er et stemningsskapende virkemiddel, mens valg av malingstyper og finish er et annet, sier Torkildsby. – Kalkmalingens finish gir et levende blikkfang som harmonerer vakkert med helmatte vegger, tak og detaljer, sier hun. – Det at LADY Minerals er tilgjengelig i over hundre vakre LADY-farger gir deg alle muligheter til å kombinere ulike malinger, og samtidig få en harmonisk fargepalett i hjemmet.

Enkelt å lykkes med LADY Minerals Kalkmaling
Kalkmalingen er enkel å bruke og påføres med tilfeldige penselstrøk, såkalt villstryking. Lange strøk gir en dempet effekt, mens kortere strøk gir et mer kraftfullt resultat. – Her er det din egen teknikk og kreativitet som bestemmer, sier Torkildsby og minner om at målet er en naturlig, uperfekt finish.
– Her trenger man ikke være redd for å gjøre feil.

Spennende alternativ til helsparkling
LADY Minerals Revive fyller, fargesetter og sletter ujevne underlag, og er derfor et spennende alternativ til helsparkling og maling. – Å fornye veggene med LADY Minerals Revive krever litt tid og tålmodighet, men resultatet er absolutt verdt innsatsen, forsikrer Torkildsby. – Med LADY Minerals Revive er du ferdig etter to strøk, du slipper grunningsarbeid, pussing og toppstrøk, og resultatet er vegger med de vakreste mineralske sjatteringer i den fargen du ønsker.

For å inspirere og hjelpe folk i gang spilles det nå inn helt nye instruksjonsfilmer. – Det gjelder å stole på prosessen, og huske at det unike resultatet skapes av fargevalget og din personlig påføringsteknikk, avslutter Birgit – og legger til at alle fortjener litt mineralsk magi i hverdagen!

Høyoppløselige bilder, besøk Grand Relations bildebanken.

For mer informasjon og intervjuforespørsler, kontakt:
Maria Claesson – PR Consultant, Grand Relations
maria@grandrelations.com
+46-76 065 65 45

Informasjon til publikasjoner
Alle fotografier er Jotuns eiendom og kan kun brukes til omtale av LADY/Jotuns farger og produkter, ikke som illustrasjonsbilder av andre saker. Foto krediteres Jotun A/S @ jotunlady.

Tips:
Det er til stor hjelp for leserne dersom det benyttes fargekoder og fargenavn på bildene som publiseres. Vi får mange spørsmål om dette. Fargekode + navn (f.eks.  LADY 8493 Green Tea) bør benyttes da det kan finnes farger med samme navn fra ulike leverandører med annet utseende. 

Om Jotun
Jotun ble etablert i Sandefjord i 1926, og er i dag en av verden største malingsselskaper. Jotuns malinger anvendes på hus, ute og inne, i mer enn 100 ulike land verden over. Med en lang tradisjon i banebrytende forskning og innovasjon, er Jotun kjent for både det vakre utseendet til dekorative malinger og til beskyttelsen og holdbarheten som tilbys i Jotuns malinger.

I tillegg til å være en av Norges industrigiganter, er selskapet aktivt involvert i kunst- og kulturarrangementer over hele verden.

jotun.com