Förra året presenterade Mille Notti sin första kollektion sängkläder baserade på två av den brittiske designikonen William Morris tidlösa mönster. Nu är det dags för nästa släpp av det framgångsrika samarbetet. Den här gången är det de klassiska mönstren Strawberry Thief och Marigold som trycks på lyxigt krispig 300 tc percale i kammad bomull. En utsökt kombination mellan estetik och material som tillsammans bäddar för en magisk sovupplevelse.

– Det är något speciellt med att använda mönster som skapades för över 100 år sedan men som känns lika aktuella idag. Historien lever vidare i en tidlöshet som jag är så inspirerad av, säger Mille Nottis
designer Catherine Hustad.

Det som utmärker William Morris mönster är att de bjuder på betydligt mer än det som kan ses med blotta ögat vid första anblicken. Mönstren döljer årtusenden av hantverkstraditioner och är fulla av detaljer, skiftningar och lekfull kreativitet, alltid i perfekt färgharmoni.

Strawberry Thief är ett av William Morris mest kända och populära mönster och det är inspirerat av verkliga händelser som utspelade sig på hans herrgård i Oxfordshire på den engelska landsbygden. Där försökte Morris odla jordgubbar, men det slutade alltid med att hela skörden blev uppäten av glupska fåglar, därav illustrationerna och namnet på mönstret.

När Morris började trycka mönstret använde han den noggranna indigofärgade textiltrycksmetod som han beundrade över alla former av tryck. Han gjorde sitt första försök att trycka mönstret redan 1875, men det var först 1883, när han hade flyttat in i sin nya fabrik i Merton Abbey, nära Wimbledon, som han lyckades fullt ut.

Marigold är ett mönster med stiliserade ringblommor som designades av William Morris år 1875 och som var ett av de få mönster som han redan från början producerade både som tapet och tyg. 

– Samarbetet med Mille Notti har handlat om att sätta vårt designarv i nytt ljus och att göra det tillsammans med någon som delar våra värderingar. Att hämta inspiration från vårt Morris & Co.-arkiv, som innehåller mönster från företagets början 1861 och se en kollektion som kombinerar skönhet, nytta och funktion på ett så elegant sätt gör mig överlycklig, säger Ellie Tyerman, Senior Designer på Morris & Co.

– Genom att återanvända anrika mönster, som den tidlösa Marigold och den ikoniska Strawberry Thief i andra sammanhang har vi fått nya perspektiv på dessa ständigt populära kreationer. Det är fantastiskt att se William Morris kärlek till naturen och omsorg om hantverk återspeglas i Mille Nottis enastående produktionskvalitet.
I varje lakan och handduk finns ett engagemang för kvalitet och vacker design som vi tycker passar i alla sovrum och sammanhang.

Utöver sängkläderna lanserar Mille Notti även en vacker frottéhandduk som är jacquardvävd i Marigold-mönstret. Med sin generösa storlek (86x150cm) och eleganta design blir den lika njutningsfull i badrummet som på stranden.

Utöver Morris-kollektionen lanserar Mille Notti ytterligare några klassiska nyheter till SS24.

För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Senior PR-konsult Rebecca Radünz,
Grand Relations rebecca.radunz@grandrelations.com | +46 73 617 41 27

Om Mille Notti
Mille Notti är ett svenskt familjeägt företag som designar och tillverkar textilprodukter till sovrummet och badrummet. Främsta fokus är sängkläder, dunprodukter och frotté, men i sortimentet ingår även sängar, sänggavlar och övriga bäddaccessoarer. Sedan starten 1991 har familjen arbetat med passionen att skapa en underbar upplevelse och njutning för alla sinnen. Mille Notti arbetar med noga utvalda, taktila material, mönster och metoder för att erbjuda en alldeles unik upplevelse. Europeisk produktion och hållbar utveckling tillsammans med ett socialt ansvar är naturliga prioriteringar. Genom ständig förfining och utveckling av sortiment och produktion kan Mille Notti-familjen säkerställa att allt som bär dess namn tillverkas på ett etiskt sätt och är
av högsta kvalitet.

Läs mer på mille-notti.com

Om Morris & Co.
År 1861 grundade William Morris företaget Morris, Marshall, Faulkner & Co. tillsammans med sina vänner. Företaget fick sitt stora genombrott under Arts & Craft-rörelsen på 1880- och 1890-talen och är idag känt som Morris & Co. William Morris är en av världens mest kända mönsterdesigners och än idag går det att hitta hans mönster i hem runt om i hela världen, både hos privatpersoner och hos kungligheter. Sedan starten för över 160 år sedan har Morris & Co. erbjudit kärleksfullt utformade interiörer, inklusive tapeter, tyg och färg.

Läs mer på morrisandco.com