Foscarinis showroom under Milano Design Week 2023 är en uppslukande installation som presenterar varumärkets produkter på ett nytt sätt. Showroomet Spazio Monforte förvandlas till en grön trädgård som fått namnet (im)possible Natures – en naturlig värld som tar över en urban plats. I showroomet presenteras flera samarbeten med såväl långvariga som nya formgivare, allt i enighet med Foscarinis designfilosofi.

Den som besöker Foscarini under Milano Design Week välkomnas en till en plats där naturen ser ut att ha tagit över – en dimension i en drömlik kontext där mänskligt hantverk och naturens skönhet förenas. (Im)Possible Natures har designats av Ferruccio Laviani. Det är en plats av gräs, örter och plantor som tar över designutrymmet, en plats som är ett omistligt stopp under Milano Design Week 2023.

I centrum av denna spektakulära miljö presenterar Foscarini en förhandsvisning av nyheten Fregio, designad av Andrea Anastasio. Lampan är skapad av en blomstrande reliefbas och representerar Foscarinis sätt att utforska det nya uttrycksfulla språket inom ljusdesign. Med en keramisk bas och ornamentik tar Fregio också steget till att undersöka material i relation till ljusdesign.

Ferruccio Laviani har också formgivit Foscarinis mässmonter. Presentationen på mässan är mer minimalistisk för att framhäva de nya samarbetena och produkterna, vilket gör att de två platserna är varandras kontraster samtidigt som båda är helt i enighet med Foscarinis karaktär, olika egenskaper och betydelse som varumärke.

Foscarini strävar alltid efter långvariga relationer och samarbeten, samtidigt som de framhåller vikten av nyfikenhet och möjligheter för hantverket att utvecklas. Exempelvis fördjupas samarbetet med formgivaren Rodolfo Dordoni som i Milano presenterar två nya bordslampor – en portabel batterilampa som kombinerar form och funktion samt ett nytt system av lampor med olika spridning av form och material: metall, blåst glas och porslin. Alla material vilar på ett värmetåligt glas som ger intrycket av att nästan försvinna när man betraktar det.

Designduon Ludovica och Roberto Palomba fortsätter att utforska det blåsta glasets möjligheter och presenterar Hoba – en organiskt formad upphängningslampa med asymmetrisk och oregelbunden form.

Foscarini är också glada att kunna presentera sitt nya designsamarbete med den unga danska designern Felicia Arvid, som gör sin debut inom ljusdesign med sitt projekt tillsammans med Foscarini. Ett annat nytt samarbete för Foscarini är Oscar och Gabriele Buratti som presenterar en ny vägg- och taklösning i form av en lampa som förkroppsligar två ledord inom ljusdesign – teknik och dekor.

Varje Foscarini-lampa är ett projekt där flera aktörer genom dialog arbetar fram objekt med syfte att erbjuda publika designobjekt som står för lampornas karaktär och innebörd. Lamporna som objekt är kapabla att skapa emotionella länkar med de personer som väljer att inreda sin hem med dem. Dekorativa lampor påverkar och förändrar rummet även när lampan inte används.

Under Milano Design Week 2023, som pågår 17–23 april, presenterar Foscarini sin nya kollektion på mässan Euroluce (pav.11: stand 106) och Fouri Salone i Foscarinis showroom Spazio Monforte 19.

 

För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum.
För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Maria Claesson, PR-konsult,
Grand Relations maria@grandrelations.com | +46 76-947 19 00

Om Foscarini
Foscarini grundades år 1981 på ön Murano i Venedig som är känd för sin glaskonst. Där
stack de ut från andra tillverkare av Murano-glaslampor genom att de inte hade en egen ugn,
något som resulterade i att Foscarini kunde välja den mest lämpliga leverantören för sina
projekt och även utforska andra tekniker och material än blåst glas. Idag är Foscarini ett av
de ledande designvarumärkena inom belysning.

Läs mer på www.foscarini.com