Tove Tengå är en av Sveriges mest intressanta nya keramiker och skulptörer och har hyllats för sina verk i organiska former. Inte minst har hon fått stor uppmärksamhet för skulpturerna The Knot och The Line. Nu presenterar hon en ny exklusiv illustrerad serviskollektion. Dessutom lanseras en ny version av The Line i ett rutigt mönster.

– Jag är otroligt exalterad över att förena två av mina passioner – att kombinera illustration och keramik har varit en fantastisk upplevelse för mig. Jag älskar att skapa mina egna illustrationer och nu kan jag verkligen se dem komma till liv på mina keramiska verk.

Tove Tengå har använt sig av screentryck – en nyskapande teknik inom keramiken – för att skapa en serie koppar och fat med sina egna illustrationer. Varje illustration är noga utformad för att passa perfekt på keramiken och ge den en personlig touch. De är inte bara funktionella objekt, utan även konstnärliga uttryck som förhöjer upplevelsen av vardagliga stunder och skapar ett varmt och välkomnande hem.

Inspirationen från illustrationer och grafisk design löper som en röd tråd genom hela Tengås skapande. Objekten tar först form genom hennes egna teckningar, måleri och kollage, där hon utforskar och utvecklar former och idéer. Dessa former och idéer väcks sedan till liv när de förvandlas till tredimensionella objekt som Tove formar för hand i leran. En drivkraft är att utforska lerans kapacitet och möjligheter, där Toves egen förmåga till utveckling också är central för de objekt hon skapar.

– Jag tycker att det händer något magiskt i översättningen från skiss till de tredimensionella objekten
säger Tove Tengå.

Utöver den nya keramikservisen har Tove Tengå även vidareutvecklat sin välkända skulptur The Line genom att både göra den större och introducera ett nytt rutigt mönster.

– Det nya mönstret ger en ny dimension till verket och ger betraktaren en annan upplevelse av linjernas rörelse och dynamik, avslutar Tove. 

Produktinformation Kopp med fat
Design: 
Tove Tengå
Material: Keramik
Färg: Blå
Mått: 
Kopp ø9 cm h. 9,5 cm
Fat ø15 cm
Pris: Kopp 400 kr
Fat 250 kr

Produktinformation The Big Line – Square Pattern
Design: 
Tove Tengå
Material: Keramik
Färg: Svart/Vit
Mått: 
40x34x25 cm
Pris: 15 000 kr

För högupplösta bilder, vänligen besök Grand Relations Pressrum.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta Maria Claesson PR-konsult,
Grand Relations maria@grandrelations.com | +46 76 947 19 00

Om Tove Tengå
Tove Tengå är skulptör och keramiker med en examen från Konstfack inom keramik och glas. Hennes intresse för keramik kombineras med kunskaper inom mosaik, mönsterdesign och screentryck. Hennes objekt i keramik finns bland annat hos Amelie Masion D’art i Paris, City Haus Interiors i Chicago och hos Yonobi i Köpenhamn.
Utöver sitt keramiska skapande är Tove aktiv i keramikooperativet Kaolin i Stockholm.

Läs mer på tovetenga.com