Nu är efterföljaren till Jotuns populära DEMIDEKK Ultimate här – den nya färgen DEMIDEKK CleanTech har ännu bättre appliceringsegenskaper och är dessutom utvecklad med en unik självrengörande teknologi. Under våren lanserar Jotun också helt nya DEMIDEKK Performance – färgen som är lätt att lyckas med.

– Ljusa och vita kulörer är mycket populära på hus i Norden. Men med ljusa kulörer kan det bli svårt att hålla huset rent över tid, smuts och alger syns mer på ljusa väggar än på mörka. Nya Jotun DEMIDEKK CleanTech har utvecklats speciellt för att hålla husväggarna rena och snygga år efter år, samtidigt som den ger ett överlägset skydd och ett vackert, silkesmatt utseende. Du får verkligen ”hela paketet” i en produkt, säger Birgit Torkildsby, Regional Colour Manager på Jotun.

Högpresterande färg med självrengörande egenskaper
Det nordiska klimatet gör husväggarna mycket känsliga för svartmögel och alger. Nya DEMIDEKK CleanTech är en högkvalitativ färg med utmärkt glans- och kulörbeständighet. Färgen DEMIDEKK CleanTech har utvecklats med självrengörande egenskaper, som med naturens krafter tvättar husfasaden ren när det regnar, och det nymålade utseendet håller länge.

– Tänk dig ett rent hus varje gång det regnar! Det är verkligen vardagsmagi, säger Torkildsby.

Nymålat utseende år efter år
DEMIDEKK CleanTech har en fyllig och krämig konsistens och låg vattenupptagning, vilket gör att träet håller sig torrt. Med sin dämpade, silkesmatta samt utmärkta glans- och kulörhållbarhet ger DEMIDEKK CleanTech fasaden ett vackert, nymålat utseende att njuta av år efter år.

DEMIDEKK Performance – enkel att lyckas med
Vårens andra nyhet är DEMIDEKK Performance, en modern akrylatfärg som passar lika bra på både trä- och plåtfasader, med snabb torktid och ett långvarigt skydd med ett silkesmatt utseende. DEMIDEKK Performance är värdebeständig och ger ett långvarit skydd samt ett nymålat utseende under lång tid.

Överlägset skydd för nordiska väderförhållanden
DEMIDEKK-seriens unika teknologier är resultatet av många års målinriktad innovation och omfattande tester.

– Våra färger testas på utsatta platser i hela Norden, samt i Florida, för att testa glans- och kulörhållbarhet i extrema miljöer. När färgen dessutom har självrengörande egenskaper är du garanterad ett hus som ser nymålat ut år efter år, säger Sigve Fjelde, senioringenjör på Jotun.

Ett mer miljövänligt färgval
Utöver att färgerna är Svanenmärkta är även den nya DEMIDEKK-färghinken ett hållbart val. Den är tillverkad av källsorterad och återvunnen plast till minst 60% och när den är tom och torr kan den sorteras som plast för återvinning.

För högupplösta bilder, besök Grand Relations bildbank

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta
Maria Claesson, PR-konsult, Grand Relations, maria@grandrelations.com | +46 76 947 19 00

Om Jotun
Jotun grundades 1926 i Sandefjord i sydöstra Norge, och är ett av världens största färgföretag. Jotuns färger återfinns på väggar både inomhus och utomhus i mer än 100 länder runt om i världen. Med sin långa tradition av banbrytande forskning och färginnovation är Jotun känt för både estetiken hos sina dekorativa kulörer och det enastående skyddet och den långa hållbarheten hos utomhusfärgerna – vilket är anledningen till att Jotuns färger har valts för många av världens mest ikoniska byggnader. Utöver att vara en av Norges industrijättar är Jotun också aktivt involverat i Norges kreativa scen och tar en ledande roll i design- och inredningsevenemang och utställningar över hela världen.

Läs mer på jotun.com