En øget bevidsthed om bæredygtighed og tidløst design. Men også træ, rustfrit stål og block-thinking. INVITA fremhæver de 5 vigtigste køkkentrends at holde øje med i 2024.

Tendenserne repræsenterer en kombination af æstetik, funktionalitet og holdbarhed. Noget der er vigtigt for nutidens køkkendesign. I 2024 er der fokus på at skabe balance mellem moderne indretning, personlig stil og tidløst design.

Materialevalg, der skaber karakter
I 2024 vil vi i stigende grad se stål blive brugt som materialevalg i køkkenet. Ved at bruge rustfrit stål på bordpladen og som backsplash skaber du et køkken med karakter, hvor funktionalitet og design er i fokus.

Træ har også en fremtrædende rolle blandt køkkentrends i 2024. Ved at bruge træ på både skabe og låger, skabes effekten af et skræddersyet, veldesignet køkken.

Kombiner forskellige designudtryk
Design-ideen ”Block-thinking”, hvor to forskellige designudtryk mødes, bliver mere og mere populær. Design den ene del af rummet med iøjnefaldende og modige materialer, og kombiner med blødere nuancer i den anden del. Det skaber et personligt udtryk, som kan mixes på mange måder.

Altid bæredygtigt
Bæredygtighed er en vedvarende køkkentrend, som nu føles mere relevant end nogensinde. Integrer bæredygtige og langtidsholdbare valg i dit køkken ved at inddrage loppefund eller forny gamle køkkenelementer i stedet for at smide det ud. Det handler om at træffe valg, der skaber en bedre fremtid.

Åbne hylder og vitrineskabe
En hylde er både praktisk og æstetisk – helt i tråd med den balance, vi stræber efter i 2024. En tilbagevendende trend er at bruge et materiale på bordplade eller backsplash og bruge samme materiale på en åben hylde, hvor du kan fremvise dine yndlingsfund i køkkenet.

Et vitrineskab giver dig mulighed for at præsentere en personlig og visuel udstilling af dit smukkeste porcelæn og andre favoritter. Du kan skabe en visuel dybde i køkkenet, som kan gøre rummet mere levende og interessant. Vitrineskabe passer også til de fleste køkkenstile.

Grønne toner med inspiration fra 70’erne
Grøn i alle dens former er en tilbagevendende farve i 2024. I INVITAs nye jubilæumskøkken er der hentet inspiration fra 70’ernes design og skabt en rolig, grøn farve, der skaber en varm atmosfære i køkkenet.

Besøg Grand Relations billedbanken for billeder i høj opløsning.

For interviewanmodninger eller mere information, kontakt venligst Karolina Klingvall, Senior PR-konsulent,
Grand Relations | karolina@grandrelations.com, +46 76 065 65 45

Om INVITA
INVITA blev grundlagt i 1974. En tid hvor design, musik og mode var toneangivende – noget der også ændrede køkkenets rolle i hjemmet. I dag har INVITA været pioner inden for køkkendesign i 50 år og skabt køkkener, der er baseret på tidløst design, kvalitet og holdbarhed i både de store og små detaljer. Køkkener i forskellige stilarter, farver og former – men altid skabt med hensyn til mennesker og miljø som helhed og med stort fokus på kvalitet, der holder i generationer. INVITA kombinerer sin lange arv og ekspertise med innovativt design for at skabe køkkenmiljøer, der tilbyder både æstetik og funktion. INVITA er ét af flere kendte brands inden for Nobia, som er Europas førende køkkenkoncern.