Efter en upphandling står det nu klart att det blir Grand Relations som får i uppdrag att ytterligare stärka Iittala, Rörstrand och Moomin by Arabias position på marknaden.


– Vi är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att arbeta med så anrika och uppskattade varumärken. De passar mycket väl in i vår portfölj av designvarumärken inom premiumsegmentet. Vi ser fram emot en kreativ och spännande resa tillsammans, säger Grand Relations grundare Hans Hjelmqvist och Tove Regnander.

Iittala, Rörstrand och Moomin by Arabia, som ingår i Fiskars Group-koncernen, är alla varumärken med en lång historia som kännetecknas av tidlösa produkter i hög kvalitet som ärvs genom generationer. För att ta nästa steg på marknaden har det nu blivit dags för en ny byråpartner för det långsiktiga PR-arbetet. 

– Vi letade efter en PR-byrå med spetskompetens inom vår bransch som kan stötta vårt arbete i att förvalta våra varumärken. Samtidigt önskade vi hitta en partner som är nytänkande, har starkt driv och fokus på mätbara resultat, då vi behöver förnya oss för att fortsätta vara relevant för vår målgrupp. Grand Relations var den byrå som levererade starkast pitch med hög strategisk och kreativ kvalitet och med ett stort engagemang från hela teamet, säger Josefine von Heidenstam, PR- och kommunikationschef på Fiskars Sweden.

Grand Relations kommer att arbeta både strategiskt och operativt med Iittala, Rörstrand och Moomin by Arabia. Samarbetet mellan Grand Relations och Iittala, Rörstrand och Moomin by Arabia inleds den 3 april 2023.

 

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta byråledare Rebecca Radünz,
Grand Relations rebecca.radunz@grandrelations.com | +46 73 617 41 27

För produktlån, kontakta Maria Claesson showroom@grandrelations.com | +46 769 47 19 00 

 

Om Grand Relations
Grand Relations är en ledande PR- och kommunikationsbyrå i Skandinavien och är specialiserad på premiumvarumärken inom design och livsstil. Byrån startade 2014 och har hjälpt många av världens mest inflytelserika och anrika designföretag att kommunicera på den skandinaviska marknaden. Genom en kombination av strategisk kommunikation, innovativa lanseringar, events samt sociala medier har de stärkt sina kunders position på marknaden. Grand Relations har ett brett kontaktnät med journalister, designers, arkitekter och influencers både i Skandinavien och internationellt.

Grand Relations arbetar både med ett lokalt och globalt perspektiv samt är skandinavisk partner åt den internationella kommunikationsbyrån 14 Septembre, som har sitt huvudkontor i Paris samt kontor i Milano, London och PR-partners i New York och Tokyo. I Grand Relations kundportfölj finns designvarumärken som exempelvis Fritz Hansen, Foscarini, String Furniture, Jotun och Bernadotte & Kylberg.