Under förra året presenterade Heymat Zen – en nytolkning och vidareutveckling av Kristine Five Melværs prisbelönta matta Sand. I Zen har det eleganta Sand-mönstret stöpts om till tre olika mattor som likt plattor kan kombineras på oändligt många sätt för att skapa ett unikt mönster i anpassade storlekar. Kombinationen mellan kvalitet, flexibilitet och design är något som prestigefyllda Red Dot Award tog fasta på när man i extremt hård konkurrens utsåg Zen till vinnare i kategorin ”Product Design 2023”.

 

– Zen är en fantastiskt mångsidig mattkollektion som skapar en inbjudande känsla av rymd. Vi vill att våra mattor ska ses som en inspirerande, långsiktig och hållbar investering och att Red Dot Award nu lyfter fram vår och Kristines produktdesign är ett väldigt starkt bevis på att vi har tänkt helt rätt i alla aspekter, säger Sonja Djønne, vd på Heymat.

När Kristine Five Melvær skapade Zen hämtade hon inspiration från hur japanska trädgårdar kombinerar ett lugn med eftertänksamma, blickfångande mönster. Zen är specifikt framtagen för entréer och mattornas storlek och anpassningsbara form gör att de kan användas i såväl smala hallentréer som i större ingångar. Samtidigt har de en hög designgrad som gör att de passar även i showrooms, hotell- och restaurangutrymmen eller i det privata hemmet. Zen finns i tre olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att med hjälp av Heymats mönsterverktyg skräddarsy en övergripande designlösning för ett specifikt projekt eller utrymme.

Zen-mattorna är precis som andra Heymat-mattor tillverkade av 100 % återvunnen plast (PET), ett slitstarkt och högabsorberande material av högsta kvalitet, och har en undersida i halkfritt gummi. De är lätta att underhålla och den strukturerade tredimensionella ytan erbjuder en unik skrap- och absorptionseffekt, som gör att lera och fukt rinner av samtidigt som smuts och sand stannar i luggen, vilket säkerställer att golvytan förblir ren och torr. Mattorna absorberar också ljud och skadliga luftburna partiklar, vilket bidrar till att utrymmena mattorna används i blir hälsosammare att vistas i.

 


Produktinformation ZEN
Färgval: Beige, Svart & Grå
Storlek: 45 cm
Tjocklek: 10 mm
Tyngd: 1035 g
Textil: 100 % återvunnen plast (PET)
Baksida: SBR gummi (20% återvunnet material)


Produktinformation ZEN
Färgval: Beige, Svart & Grå
Storlek: 45 cm
Tjocklek: 10 mm
Tyngd: 1035 g
Textil: 100 % återvunnen plast (PET)
Baksida: SBR gummi (20% återvunnet material)


Produktinformation ZEN
Färgval: Beige, Svart & Grå
Storlek: 45 cm
Tjocklek: 10 mm
Tyngd: 1035 g
Textil: 100 % återvunnen plast (PET)
Baksida: SBR gummi (20% återvunnet material)

 

 För högupplösta bilder, besök Grand Relations Pressrum   

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller,
PR konsult, Grand Relations, liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

 

Om Heymat
Sonja Djønne och Thoralf Lian startade företaget år 2015, med målet att erbjuda hemmen dekorativa designmattor av samma höga kvalitet som en industrimatta. Thoralfs solida kunskap om mattor går hela tre generationer tillbaka. I kombination med Sonjas intresse för inredning och design, har Heymat på kort tid nått en central position i både branschen och i norska hem, och nu står den globala marknaden framför deras fötter. Ambitionen är att ge varje kund en kvalitetsprodukt som de kan bli glada över och njuta av länge. Mattorna är tillverkade av återanvänt material och är effektiva och enkla att underhålla. Designen har utvecklats i samarbete med några av Norges främsta formgivare, och med tidlösa motiv håller mattorna också visuellt en hög nivå. Heymats första kollektion lanserades år 2016, och idag säljs mattorna i Europa, Amerika och Asien. Med fokus på funktion, miljö och modernitet samt norsk design skapar Heymat rum som är inbjudande att komma hem till.

www.heymat.com