I mai lanserer det norske designmerket Heymat den nye teppekolleksjonen Grid, som er designet og utviklet av den prisbelønte norske designeren Hallgeir Homstvedt. I tillegg til å beskytte gulvet mot støv og smuss bidrar Grid-kolleksjonen til et moderne, elegant og lekent uttrykk.

 

Gjennom årenes løp har Heymat produsert flere tepper i samarbeid med noen av Skandinavias mest anerkjente samtidsdesignere, inkludert Tekla Severin, Lars Tornøe og Vera & Kyte. Teppene i Hallgeir Homstvedts Grid-kolleksjon kan brukes som dørmatter, men de passer også perfekt i andre deler av hjemmet, for eksempel på badet eller ved sengen på soverommet.

 

«Under arbeidet med denne kolleksjonen ønsket jeg å skape en design som ga et mykt inntrykk og som passet i ’vanlige hjem’», sier Hallgeir Homstvedt. «Hvert teppe supplerer interiøret i stedet for å stå i sentrum, og hvert teppe i kolleksjonen har et rutemønster som lages ved å kombinere tre farger. To roligere nyanser og en lysere aksentfarge, omtrent som blomster i en grønn eng.»

 

Grid finnes i tre symmetriske mønstre og to størrelser, og teppene er laget av 100 % resirkulert plast (PET). I likhet med andre tepper i Heymats sortiment har Grid en underside av sklisikker gummi, slik at teppet ligger i ro på alle underlag. Teppene kan vaskes i maskin, og de har svært god absorberingsevne for å fange opp smuss og fuktighet, slik at gulvet under dem alltid er tørt og rent. Takket være Heymats industrikvalitet har teppene også lang levetid og en slitestyrke som man sjelden får med designtepper.

 

«Designstrategien min er alltid veldig prosessdrevet, og i kombinasjon med Heymats fokus på materialer av best mulig kvalitet, førte det til at vi kunne gå fra de innledende skissene mine til et gjennomtenkt produkt som du kan bruke og beholde i mange år», sier Hallgeir Homstvedt.

«Jeg har kjent Hallgeir i flere år, og jeg elsker arbeidene hans. Jeg er glad for at vi fikk muligheten til å samarbeide, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Grid-kolleksjonen er nyskapende, tilbyr fantastisk funksjonalitet og passer perfekt sammen med det øvrige sortimentet vårt», sier Sonja Djønne, administrerende direktør for Heymat.

 

Produktinformasjon Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Farge: Matcha Citron (grønn, lysegul)
Materiale: 100 % resirkulert PET, nitrilgummi
Størrelse: 60 x 85 cm // 85 x 115 cm
Pris: XS: 1400 NOK, S: 2400 NOK
Lanseres: Mai 2023

 

Produktinformasjon Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Farge: Lime Candycane (lys beige, rosa, grønn)
Materiale: 100 % resirkulert PET, nitrilgummi
Størrelse: 60 x 85 cm // 85 x 115 cm
Pris: XS: 1400 NOK, S: 2400 NOK
Lanseres: Mai 2023

 

Produktinformasjon Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Farge: Choklad Strawberry (brun, lys rosa)
Materiale: 100 % resirkulert PET, nitrilgummi
Størrelse: 60 x 85 cm // 85 x 115 cm
Pris: XS: 1400 NOK, S: 2400 NOK
Lanseres: Mai 2023

 

Du finner høyoppløselige bilder i Grand Relations Pressrum

For mer informasjon og ved intervjuforespørsler kan du kontakte Liam Möller,
PR-konsulent, Grand Relations, liam@grandrelations.com | +46 70 250 22 69

 

Om Hallgeir Homstvedt
Hallgeir Homstvedt har en bachelorgrad i industridesign og utmerkelser fra Newcastle University i Australia. Etter å ha avlagt eksamen i 2006, fortsatte Hallgeir å jobbe for det banebrytende designstudioet Norway Says frem til han åpnet sitt eget designstudio i 2009. Hallgeir har stilt ut verkene sine i London, Tokyo, Oslo, New York og Milano, og han har fått flere designpriser. Han arbeider innen møbel-, interiør- og produktdesign, og han skaper produkter som er taktile, interaktive og som vekker publikums nysgjerrighet. Blant kundene hans finner vi kjente norske og internasjonale møbelprodusenter som Muuto, Hjelle, Established & Sons og Hem.

www.hallgeirhomstvedt.com

 

Om Heymat
Sonja Djønne og Thoralf Lian startet bedriften i 2015, og hadde som mål å tilby hjem dekorative designmatter av samme høye kvalitet som en industrimatte. Thoralfs solide kunnskap om matter går hele tre generasjoner tilbake. I kombinasjon med Sonjas interesse for interiør og design, har dette på kort tid gitt Heymat en sentral posisjon både i bransjen og i norske hjem – og nå står det globale markedet for tur. Ambisjonen er å tilby alle kunder et kvalitetsprodukt som de kan bli glade i og glede seg over lenge. Mattene er laget i resirkulert materiale og er effektive og enkle å vedlikeholde. Designet er utviklet i samarbeid med noen av Norges fremste formgivere, og med sine tidløse motiv holder mattene også et høyt visuelt nivå. Heymats første kolleksjon ble lansert i 2016, og i dag selges mattene i Europa, Amerika og Asia. Med sitt fokus på funksjon, miljø og modernitet samt norsk design, skaper Heymat rom som det er hyggelig å komme hjem til.

www.heymat.com