Heymat är stolta över att introducera Twine: en ny kollektion av dörrmattor designade med respekt för naturen, skapad i samarbete med den prisbelönta norska designern Kristine Five Melvær. 

De nya mattorna blir ett delikat inslag av mönster och färg till alla hem och hämtar inspiration från former och fibrer som återfinns i naturen.

– I Twine har jag lagt vikt vid det fria och organiska. Efter att ha levt genom år med restriktioner ville jag ta fram något som firar att vi har gått tillbaka till det normala, säger Kristine Five Melvær och tillägger:

– Tack vare sin unikt formade bård vrider sig designen i en elegant dans och känns nästan levande. Varje gång du går förbi dörren ger det en subtil påminnelse om att det finns något påtagligt och taktilt att upptäcka.

Twine finns i vilsamma nyanser av grönt, grått och beige och ingår i Heymat+-serien. Detta växande utbud av hållbart producerade, högkvalitativa och högabsorberande mattor har skapats med slitsyrka och frekvent vardagsanvändande i åtanke.

Twine är utmärkt för användning både inomhus och utomhus. Den tredimensionella ytan av PET har en mycket god avskrapningsfunktion som fångar in smuts och fukt medan den halkfria gummibaksidan i SBR säkerställer att mattan alltid ligger stadigt på plats och att golvytan under den håller sig torr.

– Genom åren har jag utvecklat en nära relation med Heymat. Genom att arbeta tillsammans ända från deras allra första kollektion har vi under vårt långa samarbete byggt upp en gemensam kunskap och ett förtroende som har hjälpt oss åstadkomma förändringar, vilket har resulterat i innovativa nya produkter som Twine, avslutar Kristine Five Melvær.

Sonja Djønne VD på Heymat tillägger:
– Precis som vår Red Dot-prisbelönta Zen-kollektion, som också designades av Kristine, ser och känns dessa moderna och kurviga Heymat+-dörrmattor moderna samtidigt som de fortfarande visar upp traditionella och tidlösa skandinaviska kvaliteter.

 

Produktinformation Twine
Designer: Kristine Five Melvær
Färg: Twine Beige, grön, grå
Material: 100% återvunnen PET, halkfritt SBR-gummi
Storlek: 60X85 cm
Pris: 1 950 SEK

 

För högupplösta bilder, besök Grand Relations Pressrum

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller,
PR konsult, Grand Relations, liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

 

Om Kristine Five Melvær
Kristine Five Melvær skapade Heymats allra första kollektion som lanserades i januari 2016. Hon tyckte genast om tanken att erbjuda kunderna en produkt av samma höga kvalitet som industriella mattor, och genom åren har hon designat flera kollektioner för Heymat. Kristine är noga med att hitta trevliga teman och mönster som gör det skönt att komma hem.

Kristine har en magisterexamen i industriell design från Oslo School of Architecture and Design, samt en magisterexamen i visuell kommunikation från Oslo National Academy of the Arts. Hon kombinerar båda disciplinerna i sitt arbete, från möbeldesign till textil och grafik, och hon har vunnit flera priser inom båda sina expertområden.

Om Heymat
Sonja Djønne och Thoralf Lian startade företaget år 2015, med målet att erbjuda hemmen dekorativa designmattor av samma höga kvalitet som en industrimatta. Thoralfs solida kunskap om mattor går hela tre generationer tillbaka. I kombination med Sonjas intresse för inredning och design, har Heymat på kort tid nått en central position i både branschen och i norska hem, och nu står den globala marknaden framför deras fötter. Ambitionen är att ge varje kund en kvalitetsprodukt som de kan bli glada över och njuta av länge. Mattorna är tillverkade av återanvänt material och är effektiva och enkla att underhålla. Designen har utvecklats i samarbete med några av Norges främsta formgivare, och med tidlösa motiv håller mattorna också visuellt en hög nivå. Heymats första kollektion lanserades år 2016, och idag säljs mattorna i Europa, Amerika och Asien. Med fokus på funktion, miljö och modernitet samt norsk design skapar Heymat rum som är inbjudande att komma hem till.

www.heymat.com