I maj lanserar det norska designvarumärket Heymat den nya mattkollektionen Grid, designad och framtagen av den prisbelönte norska formgivaren Hallgeir Homstvedt. Utöver att skydda golv från damm och smuts, bidrar Grid-kollektionen till ett samtida, elegant och lekfullt uttryck.

Heymat har genom åren skapat flera mattor i samarbete med några av Skandinaviens mest hyllade samtida designers, bland andra Tekla Severin, Lars Tornøe och Vera & Kyte. Mattorna i Hallgeir Homstvedts Grid-kollektion fungerar som dörrmattor, men passar även utmärkt i andra delar av hemmet, förslagsvis i badrummet eller nedanför sängen i sovrummet.

 

”Vid arbetet med den här kollektionen ville jag skapa en design som gav ett mjukt intryck och som hade
”riktiga hem” i åtanke”, säger Hallgeir Homstvedt. ”Varje matta kompletterar din inredning snarare än att stå i centrum, och varje matta ur kollektionen har ett rutmönster skapat av tre kombinerade färger. Två lugnare nyanser och en ljusare accent, ungefär som blommor på en grön äng.”

 

Grid finns tillgänglig i tre symmetriska mönster och två storlekar och mattorna är tillverkade av 100 % återvunnen plast (PET). I likhet med andra mattor i Heymats befintliga sortiment har Grid en undersida i halkfritt gummi som gör att mattan ligger still på alla underlag. Mattorna går att tvätta i maskin och har en utmärkt absorptionsförmåga som fångar upp smuts och fukt – vilket säkerställer att golvet under dem alltid förblir torrt och rent. Tack vare Heymats industrikvalitet har mattorna också en lång livslängd och en slitstyrka som sällan ses hos designmattor.

 

 

”Min designstrategi är alltid väldigt processdriven och i kombination med Heymats fokus på material av högsta kvalitet möjliggjorde det för oss att ta mina första skisser till en genomtänkt slutprodukt som du kan använda och behålla i många år framöver”, säger Hallgeir Homstvedt.

”Jag har känt Hallgeir i flera år och älskar hans arbete. Jag är glad att vi har fått möjligheten att arbeta tillsammans och jag är så nöjd med resultatet. Grid-kollektionen känns fräsch, erbjuder fantastisk funktionalitet och passar perfekt ihop med vårt befintliga sortiment”, säger Sonja Djønne, VD på Heymat.

 

Produktinformation Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Färg: Matcha Citron (grön, ljusgul)
Material: 100% återvunnen PET, nitrilgummi
Storlek: 60×85 cm // 85×115 cm
Pris: XS: 1 200 SEK, S: 1 600 SEK
Lanseras: Maj 2023

 

 

Produktinformation Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Färg: Lime Candycane (Ljus beige, rosa, grön)
Material: 100% återvunnen PET, nitrilgummi
Storlek: 60×85 cm // 85×115 cm
Pris: XS: 1 200 SEK, S: 1 600 SEK
Lanseras: Maj 2023

 

Produktinformation Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Färg: Choklad Strawberry (Brun, ljusrosa)
Material: 100% återvunnen PET, nitrilgummi
Storlek: 60×85 cm // 85×115 cm
Pris: XS: 1 200 SEK, S: 1 600 SEK
Lanseras: Maj 2023

 

 

För högupplösta bilder, besök Grand Relations Pressrum

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller,
PR konsult, Grand Relations, liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

 

Om Hallgeir Homstvedt
Hallgeir Homstvedt har en BA i industriell design och utmärkelser från Newcastle University i Australien. Efter att ha avslutat sin examen 2006 fortsatte Hallgeir att arbeta för pionjärdesignstudion Norway Says innan han öppnade sin egen designstudio 2009. Hallgeir har ställt ut sina verk i London, Tokyo, Oslo, New York & Milano och har sedan dess tilldelats flera designpriser. Han arbetar inom möbel-, inrednings- och produktdesign och skapar produkter som är taktila, interaktiva och som engagerar betraktarens nyfikenhet. Bland hans kunder finns kända norska och internationella möbeltillverkare som Muuto, Hjelle, Established & Sons och Hem.

www.hallgeirhomstvedt.com

Om Heymat
Sonja Djønne och Thoralf Lian startade företaget år 2015, med målet att erbjuda hemmen dekorativa designmattor av samma höga kvalitet som en industrimatta. Thoralfs solida kunskap om mattor går hela tre generationer tillbaka. I kombination med Sonjas intresse för inredning och design, har Heymat på kort tid nått en central position i både branschen och i norska hem, och nu står den globala marknaden framför deras fötter. Ambitionen är att ge varje kund en kvalitetsprodukt som de kan bli glada över och njuta av länge. Mattorna är tillverkade av återanvänt material och är effektiva och enkla att underhålla. Designen har utvecklats i samarbete med några av Norges främsta formgivare, och med tidlösa motiv håller mattorna också visuellt en hög nivå. Heymats första kollektion lanserades år 2016, och idag säljs mattorna i Europa, Amerika och Asien. Med fokus på funktion, miljö och modernitet samt norsk design skapar Heymat rum som är inbjudande att komma hem till.

www.heymat.com