I maj lancerer det norske designbrand Heymat den nye måttekollektion Grid, der er designet og udviklet af den prisvindende norske designer Hallgeir Homstvedt. Ud over at beskytte gulve mod støv og snavs bidrager Grid-kollektionen med et moderne, elegant og legende udtryk.

Heymat har gennem årene skabt flere måtter i samarbejde med nogle af Skandinaviens mest anerkendte moderne designere, herunder Tekla Severin, Lars Tornøe og Vera & Kyte. Måtterne i Hallgeir Homstvedts Grid-kollektion fungerer som dørmåtter, men passer også perfekt i andre dele af hjemmet, f.eks. på badeværelset eller under sengen i soveværelset.

 

”I arbejdet med kollektionen ønskede jeg at skabe et design, der gav et blødt indtryk, og som gav en ”rigtigt hjem”-fornemmelse”, siger Hallgeir Homstvedt. ”Hver måtte supplerer din indretning i stedet for at være i centrum, og hver måtte i kollektionen har et rudemønster skabt af tre kombinerede farver. To rolige nuancer og en lysere accent, ligesom blomster på en grøn eng.”

 

Grid fås i tre symmetriske mønstre og to størrelser, og måtterne er lavet af 100 % genbrugsplast (PET). Som andre måtter i Heymats eksisterende sortiment har Grid en skridsikker gummiunderside, der gør det muligt for måtten at ligge stille på alle overflader. Tæpperne kan maskinvaskes og har en fremragende sugeevne, der fanger snavs og fugt – og det sikrer, at gulvet under dem altid er tørt og rent. Takket være Heymats industrielle kvalitet har måtterne også en lang levetid og en slidstyrke, der sjældent ses i designtæpper.

 

 

”Min designstrategi er altid meget procesdrevet og kombineret med Heymats fokus på materialer af højeste kvalitet blev det muligt for os at udvikle mine første skitser til et gennemtænkt slutprodukt, som du kan bruge og beholde i mange år”, siger Hallgeir Homstvedt.

”Jeg har kendt Hallgeir i årevis og elsker hans arbejde. Jeg er glad for, at vi har haft mulighed for at arbejde sammen, og jeg er virkelig tilfreds med resultatet. Grid-kollektionen føles frisk, tilbyder fantastisk funktionalitet og passer perfekt til vores eksisterende sortiment”, siger Sonja Djønne, administrerende direktør hos Heymat.

 

Produktoplysninger Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Farve: Matcha Citron (grøn, lysegul)
Materiale: 100 % genvundet PET, nitrilgummi
Størrelse: 60×85 cm // 85×115 cm
Pris: XS: 1000 DKK, S: 1700 DKK
Lanceres: Maj 2023

 

Produktoplysninger Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Farve: Lime Candycane (lys beige, rosa, grøn)
Materiale: 100 % genvundet PET, nitrilgummi
Størrelse: 60×85 cm // 85×115 cm
Pris: XS: 1000 DKK, S: 1700 DKK
Lanceres: Maj 2023

 

Produktoplysninger Grid
Designer: Hallgeir Homstvedt
Farve: Choklad Strawberry (brun, lysrosa)
Materiale: 100 % genvundet PET, nitrilgummi
Størrelse: 60×85 cm // 85×115 cm
Pris: XS: 1000 DKK, S: 1700 DKK
Lanceres: Maj 2023

 

Se fotos i høj opløsning i Grand Relations Pressrum

Du kan få flere oplysninger eller anmode om et interview ved at kontakte Liam Möller,
PR-konsulent, Grand Relations, liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

 

Om Hallgeir Homstvedt
Hallgeir Homstvedt har en BA i industrielt design og priser fra Newcastle University i Australien. Efter at have afsluttet sin uddannelse i 2006 fortsatte Hallgeir med at arbejde for pionerdesignstudiet Norway Says, inden han åbnede sit eget designstudie i 2009. Hallgeir har udstillet sine værker i London, Tokyo, Oslo, New York og Milano og er siden blevet tildelt flere designpriser. Han arbejder med møbler, indretning og produktdesign og skaber produkter, der er taktile, interaktive og inddrager beskuerens nysgerrighed. Hans kunder tæller kendte norske og internationale møbelproducenter såsom Muuto, Hjelle, Established & Sons og Hem.

www.hallgeirhomstvedt.com

Om Heymat
Sonja Djønne og Thoralf Lian startede virksomheden i 2015 med det formål at tilbyde dekorative designmåtter til private boliger af samme høje kvalitet som industrimåtter. Thoralfs solide viden om måtter går hele tre generationer tilbage. Kombineret med Sonjas interesse for indretning og design har Heymat på kort tid skabt sig en central position i både branchen og i de norske hjem. Og nu er tiden kommet til at indtage det globale marked. Ambitionen er at give hver eneste kunde et kvalitetsprodukt, som kunden kan være glad for og nyde i lang tid. Måtterne er fremstillet af genbrugsmaterialer og er både effektive og nemme at vedligeholde. Designet er udviklet i samarbejde med nogle af Norges førende designere, og med deres tidløse motiver holder måtterne et højt visuelt niveau. Heymats første kollektion blev lanceret i 2016, og i dag sælges deres måtter i Europa, Amerika og Asien. Med fokus på funktion, miljø, modernitet og norsk design skaber Heymat indbydende rum, som det er rart at komme hjem til.

www.heymat.com