Fritz Hansen presenterar Plenum Cabin, en innovativ kontorslösning designad av konstnären och designern Jaime Hayon. Denna skulpturala och flexibla sofflösning fungerar som en fristad för privata samtal och informella möten, och främjar interaktioner, samtidigt som den lyfter interiören med sin distinkta design. 

Plenum Cabin, som är en del av Fritz Hansens större Plenum-soffserie, är inte bara inredning; den är också ett mångsidigt verktyg för att skapa utrymmen för både avskildhet och samarbeten. Oavsett vad du vill prioritera är Plenum Cabin designad för att tillgodose olika behov och skapa atmosfärer.

“Med Plenum Cabin var mitt mål att skapa ett utrymme i ett utrymme – en fristad för intima samtal och informella sammankomster. Den är en också inbjudan att ansluta, att dela och att uppleva det bästa av mänsklig interaktion på arbetsplatsen” säger Jaime Hayon.

Den mångsidiga sofflösningen med hög rygg erbjuder flera anpassningsmöjligheter, bland annat kan en skärm på upp till 27 tum integreras, med smart intern kabelhantering för ett stilrent utseende. Ett integrerat bord ger extra funktionalitet för produktiva möten.

Plenum Cabin går också att anpassa utseendemässigt för att passa alla kontorsinredningar. Inredningsarkitekter kan fritt välja från Fritz Hansens breda färg- och textilutbud, inklusive återvunna polyesterklädslar. 

För högupplösta bilder, se Grand Relations bildbank.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Karolina Klingvall, Senior PR-konsult,
Grand Relations Karolina Klingvall | karolina@grandrelations.com | +46-76 065 65 45

JAIME HAYON. B.1974

Under mer än hälften av 1900-talet formade Arne Jacobsens idéer landskapet för dansk design, som svällde ut från Skandinavien och kom att påverka arkitekter och designers runt om i världen. Hans omfattande arv inkluderar arkitektoniska mästerverk, som Danmarks Nationalbank och Bellevue Teatern, samt ett brett urval av ikoniska möbler som exempelvis The EggTM, The SwanTM, The AntTM och Series 7TM, och många andra. Ingenting var för litet för Jacobsens omtolkning, och han lånade också sitt öga till otaliga föremål, allt från tekannor och teskedar till dörrhandtag, klockor och belysning.

Jacobsen utbildade sig till murare innan han skrevs in vid Kungliga Danske Kunstakademiet i Köpenhamn 1924, och började skapa sina tidigaste möbeldesigner under sina studier. När han så småningom öppnade sin egen lilla studio drevs Jacobsen av en outsläcklig önskan att skapa tvärdisciplinärt, och hans kreativa process centrerades utifrån hans strikta hänsyn till detaljer. Han väckte sina visioner till liv med noggranna, handmålade akvarellskisser och hans produktion var omfattande.

Jacobsen var en banbrytande och kompromisslös modernistisk designer som var mycket före sin tid, och som för alltid kommer att förbli en av galjonsfigurerna som satte dansk design från mitten av århundradet på världskartan. Fritz Hansen är hedrad att ha tillverkat och distribuerat några av Jacobsens mest anmärkningsvärda designer i nästan 90 år, sedan 1934.

OM FRITZ HANSEN
Fritz Hansen grundades 1872 och är världsledande inom möbel, belysning, inrednings-accessoarer och produktion. Drivna av en passion för skönhet, kvalitet och hantverksskicklighet förkroppsligar företaget den moderna, nordiska känslan och samarbetar med visionära konstnärer, formgivare och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland annat Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni, Jaime Hayon och Poul Kjærholm.

2022 köptes Skagerak upp av Fritz Hansen och det nya designföretaget ”Skagerak by Fritz Hansen” såg
dagens ljus. Skagerak är ett danskt designföretag som grundades 1976. Fritz Hansen står bakom Skagerak
för att tillföra det bästa av dansk design till vår vardag, såväl inomhus som utomhus. Tillsammans har de två
företagen som mål att utveckla ny och vacker design baserad på hantverksskicklighet.

Idag säljs Fritz Hansen i över 85 länder via 2000 återförsäljare, inklusive flaggskeppsbutiker och showroom i Köpenhamn, San Francisco, New York, London, Seol, Shanghai, München och Tokyo. Företaget har 350 anställda världen över med huvudkontor norr om Köpenhamn som bistår designpassionerade kunder inom både privat och offentlig sektor.

För mer information besök; fritzhansen.com