Under hösten 2023 introducerar Fritz Hansen flera nyheter för de allra minsta. Den tidlösa gunghästen Rocking Horse ritades av Fritz Hansen redan 1946 men tas nu för första gången i produktion. Sedan tidigare finns en barnversion av Arne Jacobsens välkända stol Sjuan. Nu presenterar Fritz Hansen ytterligare tre av Jacobsens stolsmodeller i barnformat – Liljan, Myran och Grand Prix, som går att få i färgerna Wild Rose, Midnight Blue och lackad Oregongran.

Rocking Horse såg dagens ljus för första gången år 1946 men togs aldrig i produktion på grund av den då komplexa konstruktionen. Gunghästen skapas från en enda bit tryckpressad träfanér, något som gör den till en tidig föregångare till flera ikoniska designmöbler. Samma material och metod skulle senare till exempel komma att användas för att tillverka Arne Jacobsens legendariska stolar.

Rocking Horse är mycket mer än en leksak, det är en konstnärlig skulptur som föddes ur en vision om att utforska möjligheterna med att forma träfanér. De dekorativa öronen är tillverkade av högkvalitativt läder, medan svansen är skapad av flagglina. Det här konstverket hyllar hantverkarna på Fritz Hansen, som tidigt utmanade gränserna för vad som då var möjligt inom design och träbearbetning.

Produktinformation Rocking Horse 
Designer: Fritz Hansen
Mått: H: 60,5 cm B: 21 cm
Material: Träfanér
Pris: 9 325 SEK

De tre nya barnversionerna av några av Arne Jacobsens mest klassiska och uppskattade stolar är skapade för att på ett lekfullt sätt introducera de allra yngsta till designvärlden och en livstid av vacker och hållbar design. Med Myran, Grand Prix, Liljan och sedan tidigare Sjuan, får barnen nu möjlighet att njuta av att sitta på designklassiker redan från en tidig ålder.

Dessa barnstolar har samma tidlöst eleganta designuttryck som sina större föregångare i Arne Jacobsens kollektion och tillför en lekfull touch till hemmet eller barnens rum. Stolarna kommer i färgerna Wild Rose, Midnight Blue och Lackad Oregon Pine. Alla tre stolarna har en bas i krom.

Produktinformation Children Chair
Designer: Arne Jacobsen
Mått: H: 61 cm B: 40 cm D: 42 cm
Material: Träfanér, stål
Pris: 3 325 SEK

För högupplösta bilder, se Grand Relations bildbank.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Karolina Klingvall, Senior PR Consultant,
karolina@grandrelations.com | +46-76 065 65 45

OM FRITZ HANSEN
Fritz Hansen grundades 1872 och är världsledande inom möbel, belysning, inrednings-accessoarer och produktion. Drivna av en passion för skönhet, kvalitet och hantverksskicklighet förkroppsligar företaget den moderna, nordiska känslan och samarbetar med visionära konstnärer, formgivare och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland annat Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni, Jaime Hayon och Poul Kjærholm.

2022 köptes Skagerak upp av Fritz Hansen och det nya designföretaget ”Skagerak by Fritz Hansen” såg
dagens ljus. Skagerak är ett danskt designföretag som grundades 1976. Fritz Hansen står bakom Skagerak
för att tillföra det bästa av dansk design till vår vardag, såväl inomhus som utomhus. Tillsammans har de två
företagen som mål att utveckla ny och vacker design baserad på hantverksskicklighet.

Idag säljs Fritz Hansen i över 85 länder via 2000 återförsäljare, inklusive flaggskeppsbutiker och showroom i Köpenhamn, San Francisco, New York, London, Seol, Shanghai, München och Tokyo. Företaget har 350 anställda världen över med huvudkontor norr om Köpenhamn som bistår designpassionerade kunder inom både privat och offentlig sektor.

För mer information besök; fritzhansen.com