Under hösten 2023 presenterar Fritz Hansen nya versioner av Night Owl och Carimate. Lampan Night Owl, designad av Nicholai Wiig-Hansen, introduceras i rostfritt stål och blank svart PVP medan stolen Carimate, formgiven av Vico Magistretti år 1959, nu går att få i obehandlad bok och i matt svartmålad ask.

De nya versionerna adderar ett modernt uttryck till Fritz Hansens befintliga kollektion, samtidigt som lampans och stolens ikoniska estetik har bibehålltis. Carimate och Night Owl är redo att bli uppskattade och hyllade av nya generationer av designälskare.

Carimate – en karismatisk designikon
Carimate är känd för sin starka personlighet och den detaljerade konstruktionen. Stolen formgavs 1959 av Vico Magistretti och den ursprungliga versionen i en klar röd färg togs fram för Carimates golfklubb i Italien. Den har ett rent och ärligt uttryck som passar i alla rum och interiörer. Carimate fungerar utmärkt som som fristående möbel, samtidigt som den passar som grupp in i en matsal där den adderar en djärv känsla.

Nu återlanserar Fritz Hansen Carimate-stolen i obehandlad bok och svartfärgad ask, med en sits tillverkad av hållbart papperssnöre.

Night Owl – Nordiska reflektioner
Bordslampan Night Owl föddes ur en önskan att skapa ett unikt nordiskt ljussken – varmt, mysigt och samtidigt informellt. Med sin distinkta form smälter basen och den ovala skärmen samman och bildar en enhetlig form.
Den organiska och samtidigt tydliga och stilrena designen gör Night Owl till en mångsidig lampa som både kan förstärka och smälta in i sin omgivning. Nu introduceras Night Owl i två nya versioner i polerat rostfritt stål samt svart PVD.

Produktinformation Night Owl
Designer: Nicholai Wiig-Hansen
Mått: H: 23,9 cm, B: 23,5 cm
Material: Rostfritt stål
Pris: 2 895 SEK

Produktinformation Carimate 
Designer: Vico Magistretti
Mått: H: 76,5 cm, B:58 cm, D: 52,3 cm
Material: Trä, papperssnöre
Pris: 14 786 SEK

För högupplösta bilder, se Grand Relations bildbank.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Karolina Klingvall, Senior PR Consultant,
karolina@grandrelations.com | +46-76 065 65 45

OM FRITZ HANSEN
Fritz Hansen grundades 1872 och är världsledande inom möbel, belysning, inrednings-accessoarer och produktion. Drivna av en passion för skönhet, kvalitet och hantverksskicklighet förkroppsligar företaget den moderna, nordiska känslan och samarbetar med visionära konstnärer, formgivare och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland annat Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni, Jaime Hayon och Poul Kjærholm.

2022 köptes Skagerak upp av Fritz Hansen och det nya designföretaget ”Skagerak by Fritz Hansen” såg
dagens ljus. Skagerak är ett danskt designföretag som grundades 1976. Fritz Hansen står bakom Skagerak
för att tillföra det bästa av dansk design till vår vardag, såväl inomhus som utomhus. Tillsammans har de två
företagen som mål att utveckla ny och vacker design baserad på hantverksskicklighet.

Idag säljs Fritz Hansen i över 85 länder via 2000 återförsäljare, inklusive flaggskeppsbutiker och showroom i Köpenhamn, San Francisco, New York, London, Seol, Shanghai, München och Tokyo. Företaget har 350 anställda världen över med huvudkontor norr om Köpenhamn som bistår designpassionerade kunder inom både privat och offentlig sektor.

För mer information besök; fritzhansen.com