Gör plats för värme, färg och ikonisk estetik. Foscarini presenterar sina två senaste nyheter: klassikern Twiggy av Marc Sadler i ny tappning samt den nya slående innovativa bordslampan Bridge, designad av Francesco Meda.

Bordslampan Bridge är designad med inspiration från hur en bro lyser upp mörkret, därav namnet. Den är både tidlös och modern, med en lika livfull som diskret närvaro. Med sin raffinerade visuella estetik och sina slående linjer sträcker sig bordslampan bortom den vanliga definitionen för en lampa och blir ett skulpturalt element i rummet. Den funktionella men samtidigt dekorativa lampan representerar den skenbara enkelhet som ofta döljer sig i en bra design. Francesco Meda, som står bakom designen av Bridge, har tidigare samarbetat med Foscarini i framtagandet av den mycket uppmärksammade och hyllade golvlampan Chiaroscura.

Bridge har en lätt och minimalistisk konstruktion. Konceptet är inspirerat av hur en bit papper med en naturlig, lekfull och instinktiv gest kan vikas och formas till ett tredimensionellt objekt. Bridge är skapad av en enda stålplåt som är skuren med laser och vikt utan fogar för att skapa den lysande bron. Den centrala kroppen fungerar på så sätt som en fästpunkt för diffusorn som vilar på de fyra sidopunkterna.

Konceptets avskalade karaktär återspeglas även i hur lampan tänds och släcks med en svepande rörelse med handen – utan någon fysisk kontakt. Detta åstadkoms genom att den för Bridge specifikt framtagna LED-kretsen har en infraröd optisk sensor i mitten.

Bridge kommer i två modeller, varav en lite större och en lite mindre. Båda två är tillgängliga i mässing samt mörkröd stålplåt. Mässingsversionen har en transparent emaljfinish för att förhindra nedsmutsning av mässingen, medan den mörkröda stålplåten täckts med en flytande ytbehandling.

Bland Foscarinis nyheter för 2023 återfinns också en utökning av Marc Sadlers ikoniska Twiggy-familj, som nu går att få i en ny vinröd nyans samt i en ny Twiggy Wood-version av vinrött rosenträ.

Den vinröda färgen skapar ett modernt, intensivt och sofistikerat uttryck som ger Twiggy ytterligare en dimension av kraftfull karaktär. Rosenträversionen – som påminner om ekversionen – utmärker sig för sin betydligt mörkare, varmare ton, som blir en förstärkning av materialets naturliga ådring. Materialets yta lyfter fram Twiggy Woods karaktäristiska lätthet, där den flexibla stammen av kolfiber kombineras med en diffusor i mycket tunt trä.

Twiggy är tveklöst en klassiker som fortsätter att överraska. Med sin eleganta, smidiga form, har den varit en stilkaraktär i nästan tjugo år. Tack vare den smala böjda linjen som håller uppe den stora diffusorn och ger ett närmast magiskt svävande intryck, är Twiggy och Twiggy Wood perfekta för alla typer av interiörer och belysningsbehov.

Lamporna är ett idealiskt val intill en soffa eller i ett vardagsrum. Upphängningsversionen av Twiggy kan placeras över ett bord för effektiv nedåtriktad belysning, samtidigt som den sprider ett välkomnande sken uppåt.

 

Produktinformation: Twiggy Elle
Design: Marc Sadler
Material: fiberglas, PMMA, polykarbonat, metall, aluminium
Mått: H: 259-267cm L: 255cm
Färg: Vinröd
Pris: från 20 050 SEK (EX MOMS)

Produktinformation: Twiggy Wood
Design: Marc Sadler
Material: Rosenträ, fiberglas, PPMA, polykarbonat, metall och aluminium
Mått: H: 259-267cm L: 255cm
Färg skärm: Rosenträ
Färg fot: burgundy, greich, svart
Pris: från 20 050 SEK (EX MOMS)

Produktinformation: Twiggy Wood Pendel
Design: Marc Sadler
Material: Rosenträ, fiberglas, PPMA, polykarbonat, metall och aluminium
Mått: L: 46 cm H: 29cm
Färg: Rosenträ
Pris: från 20 050 SEK (EX MOMS)

Produktinformation: Bridge 1
Design: Francesco Meda
Mått: L.49 x H.26 cm
Material: Mässing, stål
Färg: Mässing, vinröd stål
Pris: från 3150 SEK (EX MOMS)

Produktinformation: Bridge 2
Design: Francesco Meda
Mått: L.29 x H.28 cm
Material: Mässing, stål
Färg: Mässing, vinröd stål
Pris: från 3150 SEK (EX MOMS)

 

För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum.
För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Maria Claesson, PR-konsult,
Grand Relations maria@grandrelations.com | +46 76-947 19 00

Om Foscarini
Foscarini grundades år 1981 på ön Murano i Venedig som är känd för sin glaskonst. Där
stack de ut från andra tillverkare av Murano-glaslampor genom att de inte hade en egen ugn,
något som resulterade i att Foscarini kunde välja den mest lämpliga leverantören för sina
projekt och även utforska andra tekniker och material än blåst glas. Idag är Foscarini ett av
de ledande designvarumärkena inom belysning.

Läs mer på www.foscarini.com