Lagom till att mörkret sänkt sig över vår del av världen presenterar de italienska belysningsmästarna Foscarini nya medlemmar i de hyllade lampkollektionerna Aplomb och Gregg

Den första lampan i Aplomb-kollektionen, designad av Lucidi Pevere, lanserades 2010 och blev genast en av Foscarinis mest älskade samtida lampor. Genom åren har Aplomb-familjen vuxit med flera nya versioner och storlekar. Nu omtolkar Foscarini Aplomb genom en ny färg: antracitgrå, en neutral ton och en ”icke-färg” som framhäver Aplombs speciella karaktär. Vid en första anblick slås betraktaren av Aplombs varma elegans, svävande lätthet och rena former – men det verkligt iögonfallande är att designen bär en känsla av att ha möjliggjort något närmast omöjligt.

Den nya antracitgrå versionen har en neutral, men ändå charmigt raffinerad ton som särskiljer sig från den cementgråa nyansen i klassiska Aplomb. Antracitversionen har också en aluminiumhals i en matchande nyans mellan lampans cementkropp och kabeln, i stället för den svarta eller vita hals som de befintliga Aplomb-lamporna har.

Aplomb är tillverkad av en specialutvecklad flytande cementblandning som hälls i en form – vilket låter Foscarini förvandla ett hårt, grovt och svårarbetat material till en lampa med minimal tjocklek och en behagligt taktil yta, framställd genom en hantverksbaserad process av italienska experter inom cementbearbetning.

Aplomb finns i tre storlekar och lampans proportioner gör att den passar lika bra som solitär över ett bord som i grupp för att belysa en större yta.

Produktinformation Aplomb Antracite
Material: Aplomb och Aplomb Mini: Handgjuten cement och aluminium.
Aplomb Large: Handgjuten cement, aluminium och polykarbonat
Mått: Aplomb: Diameter 17 cm, h 36 cm,
Aplomb Mini: Diameter 12 cm, h 20 cm,
Aplomb Large: Diameter 45 cm, h 20 cm.
Ny färg: Antracit

 

Gregg Piccola heter nytillskottet i den stora Gregg-familjen som sedan tidigare består av många olika upphängnings-, tak-, bords-, vägg- och golvvarianter. Piccola är en mindre och IP44-certifierad version av Gregg som är godkänd för installation både utomhus och i badrummet.

Den nya versionen har också redesignats med en synbart mer innesluten bas och fäste jämfört med de tidigare versionerna, vilket ger en ännu mer estetiskt tilltalande vägg- eller takinstallation. Genom att bas och fäste inte syns framhävs i stället glasets ursprungliga form ytterligare. Lampan är idealisk för att möblera och belysa väggar och tak utomhus, men även för att ge rätt ljus i badrummet. En specialversion av Piccola kan även installeras på sidan av en spegel eller integreras i själva spegeln genom att göra ett hål och använda ett speciellt system av ringmuttrar.

Den helt slutna formen som omger glödlampan skapar bästa möjliga ljusatmosfär med en scenografisk effekt, vilket gör den perfekt att använda som en ”smink-lampa” – eftersom en spegel som är dåligt upplyst inte reflekterar bilden korrekt.

Produktinformation: Gregg Piccola
Vägg-/taklampa med IP44-certifiering eller spegelmontering.
Ljuskällor antal: 1 st
Mått: B:12 cm, H:13 cm
Material: Handblåst satinglas, polykarbonat.
Färg: Vit
Ljuskälla: 220 / 240V: LED retrofit Max 1x8W G9
Energiklass: A+


För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum.
För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Maria Claesson, PR-konsult, Grand Relations maria@grandrelations.com | +46 76-947 19 00

Om Lucidi Pevere
Paolo Lucidi och Luca Pevere är båda utbildade på Politecnico di Milano i industriell design och började utveckla sina första projekt tillsammans 2003, och grundade studion LucidiPevere 2006. Designduon utmanar och skapar med ovanliga tekniker och olika estetiska uttryck för att ständigt utveckla nya former av produkter, och inspirationen hämtas från vardagen och autentiska material. Studion har sin bas i Udine i norra Italien och arbetar globalt med många olika företag, länder och kulturer.

Om Ludovica + Roberto Palomba
Paret tillika designduon grundade sin designstudio I Milano år 1994. Tillsammans har de en bakgrund inom arkitektur, inredningsdesign, produktdesign och grafisk formgivning. De har jobbat med ledande internationella varumärken såsom Moroso, Poltrona Frau, Cappelini and Boff. De har mottagit flertalet respekterade designpriser, däribland Compasso d’Oro award, Red Dot Award, Design Plus Award, Product Innovation Award, German Design Award och Elle Decoration International Design Award. Ludovica + Roberto Palombas filosofi är att skapa objekt som interagerar och bygger långsiktiga relationer med de som köper produkten.

Om Foscarini
Foscarini grundades år 1981 av Carlo Urbinati och Alessandro Vecchiato på ön Murano i Venedig som är känd för sin glaskonst. Där stack de ut från andra tillverkare av Murano-glaslampor genom att de inte hade en egen ugn, något som resulterade i att Foscarini kunde välja den mest lämpliga leverantören för sina projekt och även utforska andra tekniker och material än blåst glas. Idag är Foscarini ett av de ledande designvarumärkena inom belysning.

Läs mer på www.foscarini.com