Den 1 November 2023 lanseras Fritz Hansen Arne Jacobsens Egg Chair i en unik version som kombinerar ett djupt grönt Forest Green-läder med en varm koppartonad bas. Den nya samlarutgåvan av Egg Chair tillverkas endast i 150 exemplar, och  markerar slutet på Fritz Hansens 150-årsjubileumsår.

Designklassikern Egg Chair, som är både slående och subtil på samma gång, skapades av Arne Jacobsen 1958 och har med åren blivit en av hans mest klassiska fåtöljer. Genom åren har den uppdaterats med fler olika färger och material. Den nya utgåvan är strikt limiterad och alla fåtöljer har en ingraverad metallbricka med sitt unika nummer, vilket gör dem till ett sällsynt och unikt designobjekt.

­– Genom att skapa en särskild samlarutgåva med en av våra mest älskade ikoner som en hyllning till Fritz Hansens 150-åriga designarv markerar vi början på nästa kapitel för Fritz Hansen, säger Marie-Louise Høstbo, Designchef på Fritz Hansen.

I den exklusiva begränsade upplagan av Egg Chair har endast de finaste materialen använts. Den gröna färgen på lädret är en kärleksförklaring till de gröna tonerna på fasaden av Arne Jacobsens arkitektoniska mästerverk: SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Materialet är mjukt och har en naturlig kornstruktur med en karakteristisk yta som är unik för varje exemplar. Över tid kommer lädrets naturliga skönhet att utvecklas när den vackra patinan träder fram. Den kopparfärgade basen är också exklusivt framtagen för jubileumsårets samlarutgåva.

Fritz Hansen släpper 150 exemplar av fåtöljen och den tillhörande fotpallen. Pris för Egg Chair är 155 999 SEK och pris för fotpallen är 31 499 SEK.

För högupplösta bilder, se Grand Relations bildbank.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Karolina Klingvall, Senior PR-konsult,
Grand Relations Karolina Klingvall | karolina@grandrelations.com | +46-76 065 65 45

OM FRITZ HANSEN
Fritz Hansen grundades 1872 och är världsledande inom möbel, belysning, inrednings-accessoarer och produktion. Drivna av en passion för skönhet, kvalitet och hantverksskicklighet förkroppsligar företaget den moderna, nordiska känslan och samarbetar med visionära konstnärer, formgivare och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland annat Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni, Jaime Hayon och Poul Kjærholm.

2022 köptes Skagerak upp av Fritz Hansen och det nya designföretaget ”Skagerak by Fritz Hansen” såg
dagens ljus. Skagerak är ett danskt designföretag som grundades 1976. Fritz Hansen står bakom Skagerak
för att tillföra det bästa av dansk design till vår vardag, såväl inomhus som utomhus. Tillsammans har de två
företagen som mål att utveckla ny och vacker design baserad på hantverksskicklighet.

Idag säljs Fritz Hansen i över 85 länder via 2000 återförsäljare, inklusive flaggskeppsbutiker och showroom i Köpenhamn, San Francisco, New York, London, Seol, Shanghai, München och Tokyo. Företaget har 350 anställda världen över med huvudkontor norr om Köpenhamn som bistår designpassionerade kunder inom både privat och offentlig sektor.

För mer information besök; fritzhansen.com