Moomin Arabia inleder 2024 med nya sänglinnen, handdukar, servetter, en tygväska och en 0,4-liters mugg dekorerade med den populära ”Love”-illustrationen som visar scener från Snorkfröken och Mumintrollets kärleksfulla relation. Kollektionen, som finns tillgänglig från den 15 januari, kommer precis i tid till Alla hjärtans dag, men stannar kvar under hela året för att fira kärlek och vänskap vid alla tillfällen.

Presenter för alla älsklingar och bästisar
Den babyrosa Love-kollektionen, som innehåller ett bäddset, ett örngott, badhanddukar, en handduk, pappersservetter, en tygväska och en 0,4-liters mugg, är en komplett uppsättning med presentidéer för Alla hjärtans dag. 

Kollektionens hjärtevärmande motiv speglar Snorkfröken och Mumintrollets relation – även om de två älsklingarna inte alltid är överens om saker och ting och ibland är förälskade i andra, slutar deras äventyr alltid bra.

En välbekant illustration från 90-talet
Motiven är baserade på tre scener från Tove och Lars Janssons Mumin-serier. Den varma kramen med solen i bakgrunden är hämtad från Mumin och marsinnevånarna (1957) och Mumindalen blir en djungel (1956), medan deras möte på en stig kommer från Snorkfröken i rokoko (1958) och målningsscenen från Mumin bygger ett hus (1956).

Dessa illustrationer känner många igen från en favoritmugg från 1996, som också är den enda 0,3-litersmuggen från 1990-talet som fortfarande är i produktion. Den nya 0,4-litersmuggen har samma illustrationer som 0,3-litersmuggen, men i en annan ordning. Med målningsscenen i mitten visar A-sidan mötet och B-sidan kramen.

Den större muggen, som lanserades förra året, har hittills endast varit tillgänglig i utvalda butiker i Finland och Norge.

Fira kärleken vid alla tillfällen
Inspirationen är hämtad från Tove Janssons muminberättelser och från muminfamiljens positiva och fördomsfria inställning till livet, och visionen för Moomin Arabias koncept sträcker sig bortom Alla hjärtans dag och kärlek, till något mer än romantik och sällskap.

– Sänglinne är en perfekt gåva till en partner, precis som en mugg till någon man är förälskad i, men det är lika fint att visa uppskattning för en vän eller familjemedlem, eller att känna stolthet över sig själv. Love-kollektionen handlar om kärlek och samhörighet under hela året – på alla hjärtans dag, mors dag, bästisens födelsedag eller något annat tillfälle och för en god sak, säger Mirka Paasikangas, global PR- och kommunikationschef för Moomin Arabia.

Alla Love-produkter kommer att finnas tillgängliga från och med den 15 januari 2024 i Moomin Arabias webbshop moominarabia.comMoomin.com och i Moomin-butiker, i Iittala Stores och i webbshopen iittala.com, samt hos olika återförsäljare.

Produktinformation Love mugg
Storlek: 0,4L
Material: Vitroporslin
Pris: 289 SEK

Produktinformation Love bäddset
Storlek: 150×210 cm
Material: 100 % ekologisk bomull
Pris: 749 SEK

Produktinformation Love sax
Storlek: 21 cm
Material: Rostfritt stål
Pris: 339 SEK

Produktinformation Love badhandduk
Storlek: 70×140 cm
Material: 100 % ekologisk bomull
Pris: 429 SEK

Produktinformation Love handduk
Storlek: 30×50 cm
Material: 100 % ekologisk bomull
Pris: 119 SEK

Produktinformation Love tygväska
Storlek: H35cm, B55cm, D17cm
Material: 100 % ekologisk bomull
Pris: 349 SEK

Produktinformation Love kökshandduk
Storlek: 50×70 cm
Material: 100 % ekologisk bomull
Pris: 169 SEK

Produktinformation Love örngott
Storlek: 50×60 cm
Material: 100 % ekologisk bomull
Pris: 129 SEK

För högupplösta bilder se Grand Relations – Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Moomin Arabia
Den första muminservisen producerades av Arabia på 1950-talet och den nuvarande muminkeramiken introducerades 1990, när designern Tove Slotte började förvandla mumin från berättelser till keramiska föremål, med inspiration från Tove Janssons originalillustrationer. Tre till fem olika nya muggar släpps ut på marknaden årligen, inklusive föremål i begränsad upplaga för sommar- och julsäsonger. Muminmuggar är extremt populära samlarföremål, Tove Slotte formulerade muminernas betydelse fint när hon sa: ”Jag tycker att alla borde njuta av en liten dos av Muminfilosofi varje dag”.

Moomin Arabia är ett varumärke registrerat av Fiskars Group

För mer information, besök moominarabia.com