Foto: Morgan Norman

Bernadotte & Kylberg startade sin designstudio 2012 och har sedan dess samarbetat med både  skandinaviska och internationella varumärken som Georg Jensen, Stelton, Zwiesel och Hästens. Duon har under de senaste åren även arbetat med destinationsdesign tillsammans med bland annat Icehotel. Nu tar designduon nästa steg genom att lansera det egna varumärket Bernadotte & Kylberg, där erfarenheten och visionerna som de samlat på sig genom åren förenas i ny design. Den första kollektionen under det egna varumärket består av sidenscarfar, halsdukar i ull, och plädar i en högkvalitativ blandning av merinoull och kashmir. Kollektionen lanseras 10 oktober och kommer att säljas i varumärkets nya onlinebutik på bernadottekylberg.com.

– Vi har ritat produkter åt andra under en lång tid. Det har varit, och är fortfarande en väldigt rolig resa,  men vi har alltid sett fram emot att en dag kunna släppa helt egna produkter och vi har arbetat mot det målet under en längre tid. När vi jobbat åt andra har vi tagit in deras varumärkeshistoria, värderingar och visioner när vi skapat produkterna. Det här är något helt eget. Vi har inte behövt ta hänsyn till något annat, varken materialval eller att följa ett visst formspråk. Här är vi våra egna uppdragsgivare. Det är bara kärnan kvar. Därför känns det fantastiskt att nu äntligen få presentera vår första kollektion för världen, berättar Oscar Kylberg.

Designduon har vidareutvecklat sin grafiska profil till ett mönster som nu återfinns genomgående i kollektionen på scarfar, plädar och halsdukar vilket skapar ögonblicklig igenkänning. Färgpaletten går i klassiska färger som svartvitt, beige och ljusgrått, samt innehåller även accentfärger.

Den första kollektionen som lanseras består av textilprodukter där valet av material legat till grund för produkterna som andas genomtänkt design. Även om den första kollektionen innehåller produkter som befinner sig i gränslandet mellan mode och inredning, berättar Bernadotte & Kylberg att planen är att det nya varumärket ska innehålla flera olika produktkategorier för hemmet.

– Vi har arbetat mycket med textil och vi gillar det. Därför var det naturligt att landa i textilprodukter till vår första kollektion i vårt nya varumärke. Det är personliga produkter som kan älskas under lång tid och gå i arv. Designmässigt är kollektionen helt sprungen ur vårt DNA och det kommer även att återspeglas i andra typer av produkter i kommande kollektioner där vi lanserar fler produkter för hemmet, säger Carl Philip Bernadotte.

I samband med lanseringen av det egna varumärket Bernadotte & Kylberg öppnar designduon även en egen onlinebutik där samtliga produkter i Bernadotte & Kylbergs första kollektion kommer att finnas till försäljning från den 10 oktober.

Produktinformation

Scarf: 90 x 90 cm, 100% siden, 2 500 kr
Åtta olika färgställningar; Midnight, Carbon, Paris, Peach, Jet Black, Cashmere, Acorn och Denim

Halsduk: 70 x 180 cm, 100% ull, 2 100 kr
Sex olika färgställningar; Orange White, Black Grey, Mole White, Pink White, Blue White och Beige White

Pläd: 70 x 180 cm, 70% merinoull och 30% kashmir, 5 200 kr
Sju olika färgställningar; Light Grey White, Grey White, Beige White, Pink White, Green White,
Yellow White och Blue White.

För mer information och förfrågningar om Bernadotte & Kylberg, vänligen kontakta Lisa Wester, Senior PR-konsult, Grand Relations lisa@grandrelations.com

För högupplösta bilder, vänligen besök Grand Relations bildbank

Om Bernadotte & Kylberg 
Designstudion Bernadotte & Kylberg grundades 2012 av Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg och har sedan dess skapat design för ledande svenska och internationella varumärken som till exempel Hästens, Skultuna, Gärsnäs, Georg Jensen, Stelton, Zwiesel och många andra. Portfolion innehåller ett mycket mångfacetterat och brett spann av olika designobjekt och projekt: från sängar, stolar och andra möbler, till glas, serviser, vaser och ljusstakar, glasögon och jackor. Under de senaste åren har studion även arbetat med destinationsdesign, bland annat skapade man den mycket uppmärksammade sviten A Midsummer Night’s Dream på Icehotel i Jukkasjärvi, och nyligen presenterades också ett nytt hotellsamarbete med Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Bernadotte & Kylbergs designfilosofi är att skapa unik och hållbar design med ett starkt fokus på såväl maximal användarnytta som hög designgrad. Duon ser det som sin uppgift att genom nya texturer, material och tekniker ifrågasätta hur vi använder och ser på ett objekt – och på så vis skapa innovativ design som håller över generationer. Bernadotte & Kylberg har bland annat tilldelats TableWare International Award of Excellence och Red Dot Award i kategorin ”High Quality Design” för sin kollektion Aquatic för Stelton och German Design Gold Award för kollektionen Signum för Zwiesel.

bernadottekylberg.com