Moomin Arabia öppnar i samarbete med Moomin Characters ytterligare två brand stores i Sverige. Den första butiken lanserades i Stockholm i februari och den andra i Oslo i mars. De nya butikerna återfinns på Arlanda flygplats och i centrala Göteborg. Butikerna öppnar den 25 april och erbjuder ett unikt sortiment av produkter för alla muminfans att njuta av – från det älskade porslinet till olika accessoarer, kläder och böcker.

Mooments of Magic expanderar i Sverige
Den 25 april öppnar Moomin Arabia ytterligare två butiker i Sverige, en i Göteborgs centrum och en på Arlanda
flygplats, terminal 5. Den första svenska butiken lanserades i februari i Mall of Scandinavia och den andra butiken i mars i Sandvika Storsenter i Oslo. Utöver de nordiska länderna öppnar Moomin Arabia under våren även brand stores i Japan.

Samarbetet mellan Arabia och Mumintrollens skapare Tove Jansson inleddes på 1950-talet. Tove Jansson designade de första dekorationerna på Moomin Arabias tallrikar, medan hennes mor, Signe ”Ham” Hammarsten Jansson, designade porlinsfigurerna. Det unika sortimentet i Moomin Arabias brand stores innebär att utöver det älskade och samlade Moomin Arabia-porslinet och den nya hemtextilkollektionen kommer det också, genom samförsäljning med andra licensinnehavare av, att finnas andra fina Muminprodukter såsom accessoarer, böcker, kläder och souvenirer.

Samlande och gåvor i fokus
Moomin Arabias butiker har ett urval av porslin och textilier som kommer att uppfylla önskemålen hos såväl de inbitna Muminmuggälskarna som de tillfälliga presentköparna. Som komplement till porslinsprodukterna, såsom samlarmuggar, innehåller butikens sortiment ett brett urval av de nya Mumin-hemtextilierna, i form av sängkläder, handdukar, kökstextilier och badrockar. Bland det populära Mumin- porslinet finns också plats för den helt nya glaskollektionen, tillverkad i anrika Iittala glasbruk i Finland.

Butikerna är en dröm för alla muminälskare och muggsamlare, eftersom de erbjuder så många älskade muminprodukter, såsom strumpor, leksaker, böcker och små gåvoartiklar. Alla dessa noggrant utvalda produkter finns nu under ett tak, vilket gör konceptet både attraktivt och lättillgängligt.

– Vi är så glada över att kunna presentera ännu fler Mooments of Magic i Sverige, där vi nu har tre brand stores efter dessa stora öppningar. Butikslanseringarna i Sverige och Norge har varit en fantastisk insats från
hela teamet och vi ser fram emot att utveckla konceptet ytterligare. Vi är så glada över att kunna erbjuda Muminfansen ett brett urval av partnerprodukter och vårt eget sortiment under samma tak, säger Katarina Elvinsson, Retail Development Manager på Fiskars Group. 

(Moo)mint och lekfullhet sätter tonen för butiksmagi
Ett av nyckelorden för muminberättelserna är lekfullhet. Detta element är också närvarande i butikerna och i den lekfulla användningen av muminfigurerna. Färgskalan är härligt uppfriskande eftersom butiksdesignen följer Moomin Arabias mintgröna signaturfärg, ’moomint’, för att vara exakt. Samma visuella identitet återfinns även på produkttaggar, papperspåsar och andra butikselement. Butikerna är designade för att omfamna och skapa engagemang kring Muminfamiljens värld.

– Dessutom ger det centrala läget i Göteborg oss en mycket annorlunda, boutique-liknande miljö i stadens centrum för att presentera vår butik och sortimentet, medan vi i Stockholm är belägna i ett livligt köpcentrum. Dessutom
ger Arlanda alla resenärer en chans att uppleva Mumin-atmosfären och köpa några fina presenter på flygplatsen. Vi är tveklöst nöjda över alla de tre butikslägena i Sverige, avslutar Elvinsson.

Moomin Arabias butiker i Göteborg och Arlanda slår upp dörrarna den 25 april kl. 10.00. I båda butikerna kommer det att vara öppningsfestligheter med muminmaskotar på besök och många specialerbjudanden.

Moomin Arabia brand store Göteborg, Vallgatan 22.
Moomin Arabia brand store Arlanda flygplats, Terminal 5.

För högupplösta bilder se Grand Relations – Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Moomin Arabia
Den första muminservisen producerades av Arabia på 1950-talet och den nuvarande muminkeramiken introducerades 1990, när designern Tove Slotte började förvandla mumin från berättelser till keramiska föremål, med inspiration från Tove Janssons originalillustrationer. Tre till fem olika nya muggar släpps ut på marknaden årligen, inklusive föremål i begränsad upplaga för sommar- och julsäsonger. Muminmuggar är extremt populära samlarföremål, Tove Slotte formulerade muminernas betydelse fint när hon sa: ”Jag tycker att alla borde njuta av en liten dos av Muminfilosofi varje dag”.

Moomin Arabia är ett varumärke registrerat av Fiskars Group

För mer information, besök moominarabia.com