Cocktailglasen i Anni Cerneas Cliffhanger-serie blev en omedelbar succé både i Sverige och internationellt och återfinns numera på några av världens mest exklusiva restauranger och barer. Nu utökas serien med vaser och skålar i samma unikt uttrycksfulla design.

När Anni Cernea designade de första cocktailglasen i Cliffhanger-serien inspirerades hon av exklusiva, arkitektritade glashus som hänger ut över klippor och ser ut att trotsa gravitationen med ett närmast svävande intryck. Hennes vision var att tillföra en taktil känsla och en djupare närvaro i stunden, samtidigt som själva formen tänjer på gränserna för hur drinkar kan serveras. Resultatet blev en serie som kännetecknas av en lika nytänkande som lekfull design som inte liknar något annat. I en djärv och visuellt utmanande balansakt möts munblåst kristallglas och naturlig marmor i gränslandet mellan skulptur och funktionalitet.

I Stockholm återfinns Cliffhanger-glaset bland annat i Cadierbaren på Grand Hôtel, där den används för att servera signaturdrinken Whiplash, och på Guide Michelin-restaurangen Etoile och dess takbar Celeste. Dessutom kan du får en drink i Cliffhanger på en världens högst rankade och anrika barer: The Donovan Bar på Brown’s Hotel i London, och inom kort även på MO Bar (också en av världens högst rankade barer) på Mandarin Oriental i Singapore samt på femstjärniga Amigo Hotel i Bryssel.

Seriens nytillskott bygger på samma grundidé om hus som hänger ut över klippor, men samtidigt var Annis mål att vasen och skålen i ännu högre grad skulle vara ”statement pieces”, som visuellt också utmanar balansen mellan skulptur och funktionalitet och som är lite mer statiska än glasen.

– Även om jag inte tycker att Cliffhanger-glasen ska gömmas undan i ett skåp, så är en vas och en skål ännu mer ämnade som inredningsaccessoarer som alltid står framme, säger Anni Cernea.

Till skillnad från glasen, vars marmorbas har en urgröpt botten för att göra dem lite lättare att hanteras och flytta runt, är vasens och skålens bas i helt solid marmor, vilket gör dem mycket tyngre (vasen väger ca 3 kg och skålen 6 kg)

– Vikten tillför mycket pondus och förstärker den exklusiva känslan Jag gillar kontraster, dels kontrasten mellan stenhård marmor och skört munblåst kristall, men jag har även lekt med kontrasten mellan de hårda kantiga formerna på marmorn och de runda mjuka formerna på glasdelen. Jag har också försökt hitta en harmonisk
balans och lekt med proportionerna på marmorn och glasdelen för att de ska bli visuellt tilltalande och samtidigt funktionella. De kompletterar varandra väldigt bra, säger Anni Cernea.

 

Produktinformation Cliffhanger Vas
Färg: Calcatta Viola, Vit, svart, rosa
Mått: B: 10,5×10,5cm, H: 21cm
Vikt: 3 kg
Material: Marmor & Blyfri kristall
Pris: 5 800 SEK

Produktinformation Cliffhanger Skål
Färg: Calcatta Viola
Mått: B: 20x20cm, H: 12,5cm
Vikt: 6 kg
Material: Marmor & Blyfri kristall
Pris: 6 800 SEK

 

Högupplösta bilder Grand Relations – Bildbank

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Liam Möller, PR-konsult,
Grand Relations I Liam Möller liam@grandrelations.com | +46-70 250 22 69

Om Anni Cernea
Som designer är öppenhet och nyfikenhet Annis största styrkor. Anni studerade industriell design och tog examen med utmärkelser från Pratt Institute, så hon känner till ”reglerna” när det kommer till design, teckning, färg, ljus, form och proportioner. Men som hon själv slår fast: ”Det är bara tekniska saker – det betyder ingenting om du inte är nyfiken på livet, har en lust att leva, utforska, vara äventyrlig och vara öppen för alla möjligheter”.

Det är det tänkesättet som alltid får Anni att tänja på gränserna bortom det vanliga och bortom standarden – vilket resulterar i en upplevelse av ohämmad kreativitet.

annicernea.com