I samband med årets upplaga av designfestivalen 3 Days of Design öppnar de svenska akustikexperterna Abstracta ett nytt showroom, designat av Note Design Studio, i den historiska Kuglegården på Danneskiold-Samsøes Allé 15 i Köpenhamn. Där kommer Abstracta att visa flera av sina akustiska lösningar, från noggrant designade skärmar och absorbenter till innovativa möbler där den akustiska funktionen är integrerad.

På Arsenalön, en ö som länge ägdes av den danska militären ligger Kuglegården, som började byggas 1741 och färdigställdes 30 år senare. Den imponerande militäranläggningen användes länge för förvaring av kanonkulor – därav namnet. Idag är dessa historiska och skyddade byggnader omsorgsfullt och respektfullt restaurerade och förvandlats till en myllrande och inspirerande plats där bland annat flera av Danmarks mest prominenta designaktörer huserar.

I denna magnifika och vackra miljö har Note Design Studio, en av Sveriges mest hyllade och prisbelönta designstudior, varsamt tolkat de historiska lokalerna för att låta modern design ta platsen in i en ny era.

– Det är en fantastisk lokal, med allt det grova och rustika, men det kan också vara en utmaning att få modern design att fungera på ett naturligt sätt i en sådan miljö, att trots all historia ändå få rummen att andas framtid. Vi valde att utgå från betongen och använda oss av betongens råa uttryck och dess neutrala grå, lugnande kulör. Vi ville också framhäva produkterna på ett enkelt och avskalat sätt, där varje objekt får en självklar plats i all den fantastiska rymd som lokalerna har, berättar Susanna Wåhlin, inredningsarkitekt på Note Design Studio.

Abstracta kommer att dela sitt nya showroom med Lammhults, Ragnars och Fora Form, som alla likt Abstracta är en del av Lammhults Design Group – en av Nordens ledande leverantörer av designmöbler till kontraktsmarknaden, där Abstracta redan är väletablerat på den danska marknaden.

Lammhults Design Group har valt att samla de fyra varumärkena i samma miljö för att ge besökarna en djup och inspirerande upplevelse som visar hur den nya erans moderna arbetssätt behöver nya lösningar som främjar såväl produktivitet och koncentration, som människors kreativitet och välbefinnande i olika typer av miljöer. Produkter som är lika funktionella som estetiskt tilltalande.

I det nya showroomet kommer besökarna att kunna uppleva allt från bekväma och flexibla möbler till högfunktionella och eleganta ljuddämpande akustiklösningar. Alltid med en mycket hög designgrad i förarsätet.

Gemensamt för de fyra varumärkenas DNA är det högklassiga hantverket, hållbarhetsfokuset och god design – alltid med det gemensamma målet att skapa hälsosamma och attraktiva miljöer som är optimerade för att främja möten mellan människor.

– Ett fantastiskt showroom väntar besökarna, en otrolig plats med rymd, där gamla rustika material möter nya och oväntade. Besökare får väldigt mycket upplevelse med sig under ett besök. Det hade varit enkelt för Abstracta och de andra varumärkena att nöja sig med att bara flytta in i den här redan unika lokalen, men tillsammans med oss på Note har man nu höjt den ännu några snäpp och skapat något oväntat och väldigt inspirerande, med krispiga materialmöten som fond till ett kurerat möbelurval, säger Susanna Wåhlin.

7 June
10.00 – 11.00 Grand opening
11.00 – 13.00 Bubbles & Bites
14.00 – 18.00 Cocktails

8 June
11.00 -13.00 Bubbles & Bites
14.00 – 18.00 Cocktails

9 June
11.00 – 13.00 Bubbles & Bites
14.00 – 18.00 Cocktails

Det nya showroomet ligger på adressen Danneskiold-Samsøes Allé 15 och slår först slår upp dörrarna i samband med den årliga designfestivalen 3daysofdesign 7-9 juni.

Adress: Danneskiold-Samsøes Allé 15, bottenvåningen, 1434 Köpenhamn, Danmark

För högupplösta bilder besök Grand Relations Pressrum

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta Tove Regnander, Co-Founder & Senior PR Advisor, Grand Relations, tove@grandrelations.com | +46 76 785 58 01 eller
PR Consultant Maria Claesson, maria@grandrelations.com | +46 76 947 19 00

Om Abstracta
Abstracta har skapat bättre ljudlandskap sedan 1972 och är en pionjär inom det akustiska fältet. Idag är Abstracta marknadsledande i Norden och erbjuder ett brett utbud av lösningar för olika typer av miljöer och behov – från omsorgsfullt formgivna skärmar och absorbenter till innovativa möbler där den akustiska funktionen är integrerad. I nära samarbete med några av samtidens mest tongivande formgivare utforskar man hela tiden nya sätt att skapa bättre ljudlandskap. De tidlöst designade produkterna är alltid av bästa tänkbara material – i alla lägen det går används naturliga, hållbara eller återvunna material och tack vare valet att inte blanda material är Abstractas produkter lätta att både reparera och återvinna. I dagsläget är 86 procent av produkterna Möbelfakta-certifierade.

Abstracta har över 70 anställda och är en del av koncernen Lammhults Design Group och såväl huvudkontor som fabrik är belägna i Lammhult i Småland. Mer än hälften av försäljningen är export och man har ett antal showrooms spridda runtom i världen, bland annat i Stockholm, London, Köpenhamn, Oslo, Paris och Milano. Under våren öppnas också ett helt nytt showroom i Kuglegården i Köpenhamn. Genom åren har Abstracta erhållit flera prestigefyllda utmärkelser och nomineringar, exempelvis utsågs Holly Acoustic Light till vinnare av både ”Best of Year Award” av Interior Design och ”Product of the Year 2022 – Lighting, Tech & Accessories” av Mix Interiors.

Läs mer på: www.abstracta.se

Om Note Design Studio
Note är en Stockholmsbaserad designstudio som arbetar inom områdena arkitektur, interiör, produkter, grafisk design och designstrategi. Byrån grundades år 2008 och är flerfaldigt prisbelönad med utmärkelser från bland annat Wallpaper Design Awards och Elle Decoration Swedish Design Awards, med flera. 

Läs mer på: www.notedesignstudio.se